Fiala (ODS): Zajistíme, aby v dalších parlamentních volbách nepropadl žádný demokratický hlas

30.06.2019 19:05

Komentář na facebookovém profilu k požadavkům sjednocení opozice

Fiala (ODS): Zajistíme, aby v dalších parlamentních volbách nepropadl žádný demokratický hlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Přátelé, dnes pár slov k požadavku, který zazníval v posledních dnech v textech politických komentátorů i u části veřejnosti. Že je třeba opozici spojovat, sjednotit.

Rozumím, proč a jak takový názor vzniká: z rozčarování a pocitů bezmoci, že rozhoduje moc a síla, a zdravý rozum či jakékoliv argumenty nehrají žádnou roli. A že když se "sjednotíme", a to co nejrychleji, budeme silnější hned a teď.

Rozumím tomuto názoru, jeho motivaci, ale chci říci jednu důležitou věc. Je dva a půl roku do řádných voleb a dnes nás je v Poslanecké sněmovně 68 poslanců demokratické opozice. Bude nás 68, když budeme v pěti stranách. A bude nás 68, když budeme ve dvou nebo i v jedné straně. Na tom se nic nezmění. Stojíme ve sněmovně proti početní přesile ANO, ČSSD a KSČM jištěné z pozadí SPD, která "zabere" vždy, když je třeba. Ale my jsme dnes jednotní v důležitých věcech, jako jsou demokratické principy právního státu, postupujeme společně a máme společnou sílu 68 poslanců.

Co je ale podstatné a ujišťuji vás, že o tom všichni zodpovědně přemýšlíme - to je zajistit, aby v dalších parlamentních volbách nepropadl žádný demokratický hlas. Cestou k tomu není žádný akt politicko-sociálního inženýrství. Politické strany, a samozřejmě i jejich voliči, jsou živí lidé, a ne písmenka v textech politických komentářů. Mají k sobě blíže v některých otázkách, ale dále, někdy i hodně daleko, v jiných. Kdyby tomu tak nebylo, není nás dnes v Poslanecké sněmovně tolik politických stran.

Ale znovu říkám, že rozumím. Rozumíme. A zajistíme, aby v dalších parlamentních volbách nepropadl žádný demokratický hlas. Protože jen tak budeme schopni přečíslit populisty, komunisty, celý tento zemanovsko-babišovský blok. Jen tak budeme umět zaručit politickou a programovou změnu, kterou Česko tolik potřebuje. Uvědomujeme si to a jsem přesvědčen, že té změny dosáhneme.

Můžete se spolehnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …