Fiala (SPD): Musíme bránit své hranice proti nelegálním vetřelcům

12.08.2021 13:59 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k další masivní migrační vlně

Fiala (SPD): Musíme bránit své hranice proti nelegálním vetřelcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Do Evropy přichází další masivní migrační vlna z Afriky a muslimských zemí. Imigranti překračují houfně hranice na všech frontách. Litva dokonce plánuje hraniční plot proti migrantům. Evropská komise to sice schvaluje, ale odmítá poskytnout peníze! A když chtěl postavit plot Orbán, EU se proti němu postavila. Další vlna přichází také z rozvráceného Afghánistánu. Ale imigrantů velmi přibývá i ve Středozemním moři a na Balkáně. Hnutí SPD jasně říká, že musíme bránit své hranice proti nelegálním vetřelcům! Odmítáme snahy Evropské unie a sluníčkářů vnutit nám imigranty.

Informace, které zde uvádím, pochází z článků Novinke.cz a iDnes.cz. Evropa se podle Ellinor Zeinoové, pracovnice Nadace Konrada Adenauera, musí připravit na masivní příliv afghánských běženců. „V tuto chvíli se na íránsko-turecké hranici každý den objeví kolem 2000 běženců. Z Turecka se ale chtějí dostat do Evropy. To mi potvrdil turecký velvyslanec,“ uvedla.

Litva v předchozích týdnech čelila přílivu více než 4000 migrantů, hlavně Iráčanů a Afričanů. Ti přicházeli z Běloruska a nelegálně překračovali hranice. Podle evropské agentury Frontex sílí počty běženců ve Středozemním moři i na Balkáně.

Jen za červen Frontex eviduje 11 150 nelegálních překročení vnější hranice Evropské unie. To je o 69 procent více než za stejné období loni. Celkem se do EU během prvních šesti měsíců letošního roku pokusilo dostat 61 tisíc běženců. Ve srovnání s loňskem jde o 59procentní nárůst.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Pokud jde o Středozemní moře, v italském přístavu Trapani v sobotu zakotvila loď s 257 migranty. Migranti, z nichž většinu tvoří muži z Maroka, Bangladéše, Egypta a Sýrie, mávali a tleskali, když se na palubě lodi provozované německou pašeráckou organizací Sea-Watch blížili k západosicilskému přístavu Trapani. Minulou neděli plavidla Sea-Watch a Ocean Viking, které provozuje evropská pašeráckou organizací SOS Méditerranée, zachránila z nebezpečně přelidněné dřevěné lodi ve Středozemním moři 394 imigrantů.

Lotyšská vláda se rozhodla vyhlásit od středy 11. srpna do 10. listopadu nouzový stav ve třech krajích a městě Daugavpils ležících poblíž hranice s Běloruskem, odkud do země proudí migranti. Pohraničníci mají dovoleno použít fyzickou sílu a speciální prostředky, aby okamžitě do Běloruska vraceli lidi nezákonně překračující státní hranici. Vláda nasadila i armádu.

Mluvčí eurokomisařky pro vnitřní záležitosti Ylvy Johanssonové zdůraznil, že Litva sice zaznamenala významný nárůst počtu přistěhovalců, ale „to ještě neznamená, že evropské fondy poslouží k výstavbě této bariéry. Komise nefinancuje žádné bariéry, žádné zdi“, citovala jej agentura AFP. Tady vidíme, že EU v boji proti imigraci ve skutečnosti pomoci nechce.

Hnutí SPD jasně říká, že musíme bránit své hranice proti nelegálním vetřelcům! Odmítáme snahy Evropské unie a sluníčkářů vnutit nám imigranty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…