Fiala (SPD): Zdraví celého národa je ohroženo

23.01.2022 18:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům poklesu fyzických aktivit během vládních omezení

Fiala (SPD): Zdraví celého národa je ohroženo
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Radim Fiala (SPD).

Děti během pandemie ztratily zájem o sport. Až 40 procent sportovních klubů v Česku se potýká s tím, že z nich mladí sportovci odešli. Z některých se během pandemie vytratila dokonce až polovina. Vyplývá to z průzkumu, který mezi 1600 kluby provedla Česká unie sportu. Informoval server tn.cz. Hnutí SPD říká, že potřeba podpořit především mládežnický sport. A především je nezbytné nechat už lidi volně žít a dýchat! Jaké jsou vaše zkušenosti? Sportují vaše děti?

"S tímto jsme se ještě v českém sportu nesetkali, je to nový fenomén, negativní fenomén, protože to ohrožuje zdraví celého národa. Jestli se tady něco razantního nestane, jestli stát nezmění přístup, tak bohužel zdraví národa upadne a za 10 let se to projeví ve všech oblastech našeho života," upozornil předseda České unie sportu Miroslav Jansta.

Poklesu zájmu o sport si všímají i praktičtí lékaři. „To číslo je velmi vysoké. Když se při preventivních prohlídkách ptáme dětí na fyzické aktivity a sport, tak čím dál více odpovídají, že se v období během epidemie skutečně přestaly této činnosti věnovat. Setkáváme se čím dál více s obezitou,“ upozornila lékařka Hana Cabrnochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…