Flachs (SPD): Muslimská lobby ovládla OSN. Výsměch lidským právům pokračuje

04.11.2016 19:59

Saudská Arábie bude nadále v Radě pro lidská práva OSN „dohlížet“ na dodržování lidských práv pod záštitou Organizace spojených národů. Generální tajemník OSN považuje nátlak Saúdské Arábie na OSN ohledně Jemenu za nepřijatelný a nepřiměřený.

Flachs (SPD): Muslimská lobby ovládla OSN. Výsměch lidským právům pokračuje
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Podle generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna se konkrétně jedná o nátlak Saudské Arábie na OSN, aby nebyla obviněna ze zabíjení dětí v Jemenu. Komisař OSN pro lidská práva Jordánec Al-Hussein kritizuje Českou republiku za vztah k islámu a k uprchlíkům. Nejenom to. Kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa nazval nebezpečným fanatikem pro mezinárodní politiku a prezidenta naší země zvoleného v demokratické přímé volbě označil za blouznivce.

Po přívalu těchto zpráv se nemůže nikdo divit, že OSN byla obviněna z podlehnutí tlaku mocných zemí a jméno OSN jako ochránce lidských práv je nenávratně ztraceno. V situaci, kdy ochranu lidských práv má na starosti v OSN mimo jiné Saudská Arábie, která porušuje lidská práva masakry v Jemenu, náboženskými zákony, popravami politických oponentů atd., výbor OSN pro odstranění rasové diskriminace kritizoval Českou republiku za přístup k Romům.

Co na to naši sluníčkáři, kteří 17. listopad 1989 považují za rozhodující dějinný zvrat? Lidé v ulicích v listopadových dnech si jistě nepředstavovali, že za pár desítek let bude ochranu lidských práv v snad již demokratické České republice posuzovat teokratický post-feudální stát prostřednictvím OSN. Komunistický režim v ČSSR v 80. letech minulého století jistě nebyl symbolem svobody a demokracie, ale Saudská Arábie kontrolující lidská práva je špatný vtip. Země, kde je protivládní demonstrant odsouzen ke stětí a ukřižování, země, kde za čarodějnictví následuje trest smrti, země, kde podle nového královského protiteroristického dekretu je za teroristu považován ateista, zůstává v Radě pro lidská práva OSN!

Někdo může namítnout, že proti znovuzvolení Saudské Arábie do Rady pro lidská práva OSN nebyl asijskými státy navržen protikandidát. Penězi zaplacená převaha zla však není důvodem proč se s ním smířit. Za této situace Ministr pro lidská práva České republiky Jiří Dienstbier dne 1. března 2016 vysoce ocenil schopnost Rady OSN pro lidská práva reagovat na kritické situace v oblasti lidských práv.

Organizace spojených národů se nikdy nestala respektovaným garantem mezinárodní bezpečnosti. Poté co v Radě pro lidská práva OSN usedla Saudské Arábie, jejíž nejvyšší duchovní představitel vyzval ke zničení všech křesťanských kostelů v zemi, však o jejím přínosu pro země typu České republiky může být přesvědčen jen beznadějný snílek.

Robert Flachs - Svoboda a přímá demokracie (SPD) - Jihočeský kraj

Převzato z profilu.

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…