Fleischer (SPR-RSČ): Exekuce způsobují další platební neschopnost a exekuce

26.08.2018 19:15

Abychom odstranili předlužené a dali šanci lidem znova pracovat a vydělávat a platit si na důchod, musíme odstranit politiky, které živí exekutorská lobby, a tu následně zlikvidovat.

Fleischer (SPR-RSČ): Exekuce způsobují další platební neschopnost a exekuce
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Ve srovnání s loňským rokem se na počátku roku 2018 počet lidí v exekuci zvýšil o 3,4 % na 863 tisíc. Největší nárůst exekucí zaznamenali v Karlovarském (10,2 %), Ústeckém (8,8 %) a Středočeském (5,5 %) kraji. Nyní v srpnu jsou však čísla již mnohem vyšší, výzkum byl zveřejněn v únoru 2018. Milion lidí se zmítá v exekuci, jejíž průběh je, na rozdíl od zemí EU, likvidační pro dlužníka a nic nepřinášející pro věřitele. Je to jen obchod, protože z exekucí a insolvencí si soukromí vymahači udělali byznys, který jim zákonem schváleným parlamentem a vládou ČR dovoluje nasazovat lichvářské úroky a poplatky i odměny soukromých exekutorů

Výkon rozsudku v České republice nevykonává úředník, ale podnikatel na zisk.

V důsledku toho klesá kupní síla populace a počet klientů bank, čímž obchodníci a banky ztrácejí postupně miliardové zisky, ale o tom už jsem psal.

Počet osob v exekuci narostl za rok o 3,4 procenta, přestože máme rekordně nízkou nezaměstnanost a rostou mzdy. Ani vyšší platy a to, že mají lidé zaměstnání, jim nepomůže se z dluhové pasti dostat. Neustále platí jen úroky a sankce. A to je hlavní problém.

Člověk se dostane kdykoliv do dočasné nouze a pokud by stát znemožnil exekuční dluhový průmysl a pokud by bagatelní dluhy byly řešeny bez advokátů a zdlouhavých soudních žalob a soukromými exekutory, jenž procesy úmyslně natahují, aby úroky a náklady vzrostly, mohl by občan s dluhem pár stovek, či tisíc, dluh zaplatit a k tomu pár stovek sankcí a polatků státnímu exekutorovi a tím by byla věc skončena. Věřitel by měl své peníze a dlužník by fungoval dál.

V ČR jsou exekuce a vymáhání, ale i stálá legalizace lichvy v podobě půjčkových společností,  neustále předmětem velkého byznysu. Tento byznys vynesl soukromým exekutorům a tisícům vymáhacích služeb miliardové příjmy a zničil statisíce domácností po celé ČR.

Přesto tento problém žádná vláda neřeší.

Proč?

Korupce. Nic jiného mě nenapadá. Proč by politici u moci s odpovědností, nechali platit vražedné úroky, a podporovali soukromé vymáhací společnosti a dokonce vykonavatele rozsudku státního soudu?

Soud je věcí státní  moci a v ČR se výkon spravedlnosti vykonává, jako podnikání. Justice v ČR je tedy komercionalizována a je chráněna zkorumpovanými politiky.

Málokdo ví, že v ústavně právním výboru, který řeší všechny nové návrhy zákonů o Exekučním řádu, Občanském soudním řádu a dalších zákonech, sedí manžel exekutorky? A rodinka skvěle podnikala v oblasti levných pozemků a nemovitostí. JUDr. Pavel Blažek, Ph.D. z ODS - mažel exekutorky JUDr. Aleny Blažkové, koriguje léta to, co projde a co ne. Střet zájmů? Copak v ČR něco takového platí?

Nedávná prezidentka Exekutorské komory byla kárně postihována Nejvyšším správním soudem pro závažná porušení exekučního řádu, která shledal kárný senát v tom, že soudní exekutorka Mgr. Pavla Fučíková byla od března 2011 přinejmenším do konce června 2016 zároveň akcionářkou s cca 96% účastí v obchodní společnosti HICRA REALITY a.s., společnosti, která fakticky podnikala v oblasti pronájmu bytových i nebytových prostor a realitní činnosti, a současně jako soudní exekutorka a akcionářka uvedené společnosti vytvořila právní i faktické vazby mezi Exekutorským úřadem Ostrava a touto společností.

Mimoto otec bývalé prezidentky EK Pavel Chalupa odsouzeným podvodníkem s milionovými dluhy, ale exekutoři jsou na něj krátcí. Nemá prý údajně žádný majetek.

Exekuce byla zproštěna ČSSD, ale i Miloč Zeman za pokutu za výrok o Hitlerovi...občan však zprostěn nebude nikdy. Proč?

Je jasné, že pokud se nevymění politické vedení státu, které je propojeno s dluhovými průmyslníky, mezi nimiž se pohybují vymožené miliardy, nic se v ČR nezmění.

Dál budou umírat 4 sebevrazi denně, dle statistik a dál bude ubývat koupěschopné populace a dál se méně a méně vyplatí pracovat.

V ČR kolem 151 tisíc lidí má přes deset exekucí. Téměř půl milionu lidí má tři a více exekucí.

Proč?

Protože exekuce v ČR umožňuje provádět exekuci tak, že soukromý exekutor nadělí spolu se soudem příslušenství – poplatky a úroky, palmáre advokátů, atd. A proto, že povinný má tak v jednom okamžiku zabaveny věci k podnikání, zabaveny peníze z banky a apřípadně zabaveny peníze ze mzdy. Pokud vydělává víc, než 30 000 korun měsíčně čistého – je zlatým dolem, protože exekutor schramstne vše a místo mzdy, či platu 30 000 Kč čistého, zůstane povinnému po srážce každý měsíc 12 451 Kč na bydlení, stravu, oblečení, hygienu, dopravu, telefonování, léky atd.

A soukromý exekutor navyšuje dluh o další příslušenství a zákon stanoví nárůst úroků a tak český člověk pracuje a nemá nic a to do konce života, protože exekutoři se už postarají o nárůst nákladů exekuci a občan platí a platí a pracuje a pracuje a nemá nic.

Mezitím dál fungují půjčkové společnosti, kde si půjčíte 3000 korun a pak vás týdně otravuje vymahač a vy zaplatíte v celku 7000 korun, ale jen když splácíte týden, co týden. Ovšem splátkové společnosti vydělávají na sakncích. Zaplatíš pozdě? Návštěva agenta u tebe doma stojí plus 500 korun, atd. Jen pouhá telefonní vymahačka si účtuje za 370 korunový dluh 300 korun jako poplatek. Člověk s malými příjmy má problémy a tak věc jde k soudu a soukromého exekutorovi, ale už to stát ocenil na 18 000 korun, což občana s nízkými příjmy složí a nastane platební neschopnost a naskáčou další dluhy. Tedy ne tím, že si napůjčoval všude, ale tím, že naskáčou poplatky a úroky a každý se na dluhu přiživí.

A tím, že je možné brát vše a vždycky a všude, což umožňuje dlohodobě nezměněný Občanský soudní řád, který sice jistou ochranu má, ale soukromí exekutoři je nedodržují a podnikateli zabaví notebook, bez ohledu na to, že nemá jak podnikat a končí.

V ČR jde v podstatě o zlegalizované a státem hlídané vymáhání výpalného na českých pracujících bez ohledu na jejich potřeby a životy. Exekuce zapřičiní platební neschopnost a to je cíl systému, proti kterému bojuji v mé skupině na Facebooku a na mém webu.

Nyní jsem se rozhodl kandidovat v příštím roce do Evropského parlamentu a tam chci na tyto v Evropě nevídané praktiky poukazovat tak dlouho, až bude dosaženo systému exekucí, který platí ve vvšech kultivovaných právních a demokratických státech EU.

Chci vymýtit kriminalitu, organizovaný zločin a lichvu a kšeft z justice. Chci, aby lidé s dluhy měli systém, který by je dluhů zbavil a trestal jen ty, kteří vytváří velké dluhy a dělají to úmyslně. Ne osoby s bagatelními dluhy, které kvůli pár stovkám do konce života končí bez možnosti pracovat, mít účet v bance a mít možnost vydělat si na důchod a žít život po zaplacení bagatelního dluhu, bez českých lichvářských poplatků, které jsou ve světě ojedinělé, stejně jako celý systém exekucí v ČR.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…