Fleischer (SPR-RSČ): Je čas zastavit totalitní Facebook

07.08.2018 8:36

Facebook stále častěji blokuje účty za pouhá slova a není možné se písemně nikde obhájit. Chová se jako totalitní cenzor, ale současně umožňuje online výlevy islámských teroristů a proto by bylo vhodné zvážit blokaci na území EU.

Fleischer (SPR-RSČ): Je čas zastavit totalitní Facebook
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Mark Zuckerberg, arogantní majitel sociální sítě Facebook, poskytoval nedávno svědectví spojené hlavně s Facebookem, který se v poslední době potýká s aférou využití obrovského množství dat uživatelů externí firmou a zároveň se k tomu přidaly i obavy z toho, kolik samotný Facebook uchovává dat o uživatelích a využívá je pro vlastní zisky z reklam. Zmiňován je pravidelný vznik velkých společností, které se postupně staly monopolem a jejich chování se oddělilo od potřeb Američanů. Právě zde by měla zasáhnout regulace, která zastoupí lid proti takovým velikánům. V tomto případě jde o pokročilejší formu ochrany soukromí a uživatelských dat v nové technologické době, která zahrnuje i další sociální sítě, zaznělo tehdy z Kongresu a Senátu USA.

 

Mark Zuckerberg je obviňován, že Facebook stále efektivně nechrání uživatele před zobrazováním reklam na nelegální prodej léků a drog a to opakovaně. Senátor se rozčílil nad tím, co tam tedy těch několik desítek tisíc lidí dělá, když nekontrolují obsah nebo nevytváří funkční nástroje, které by tomu zabránily. Mark Zuckerberg se vtekle vymlouval, že pomocí lidí nelze stihnout vše zkontrolovat a inženýři neustále pracují na zlepšování nástrojů s využitím umělé inteligence, která by zachytila více závadných věcí, které jsou prodávané přes reklamy na Facebooku.

 

Smazání profilu proběhne sice okamžitě, ale kompletní smazání uživatelských dat napříč různými zálohami a datacentry trvá několik dní, potvrdil Zuckerberg. Na otázku, kdy bude GDPR v provozu i pro USA, Zuckerberg odpověděl: „Pracujeme na tom“.

 

Proč potřebuje Facebook tak detailní informace o uživatelích? Prý pro lépe cílené reklamy. Zuckerberg prohlásil, že s horším cílením by stoupla i cena reklam, proto se snaží stále zlepšovat cílení.

Další senátorka se velmi chytře ptá, jak je to s tím, že uživatelé vlastní data, když Facebook v rámci svých algoritmů vytváří virtuální profily uživatelů - vlastní informace o chování, které pak jsou mimo dosah a možnosti uživatelů si je chránit. Senátoři to uvádí jako „virtuální profil“, který se netýká samotného uživatelského obsahu, ale informací vytvořeních na základě tohoto obsahu. Mark Zuckerberg nebyl schopen jasně odpovědět.

„Kongres má sílu regulovat Facebook“ prohlásil jeden ze senátorů. Objevují se otázky, proč ve vedení Facebooku není žádný černoch a firma se tak více nesnaží o zvýšení rasové rozmanitosti, která by reflektovala obyvatelstvo USA. Zuckerberg přiznal, že na tom musí více zpracovat. A právě u toho bych zůstal. Zuckerberg sám je fašista a rasista. Ale za pouhé slovo ”negr”, nebo za kritiku muslimů a to především těch radikálních, se často zablokovává účet uživateli na 30 dní s vyhrůžkou absolutního blokování.

 

A tak nejen občaně, ale i politici ve volební kampani jsou stále častěji blokováni fašistou Zuckerbergem a je tu otázka, zda by Evropská unie neměla zvážit dočasné zablokování sítě Facebook na území EU, dokud se Zuckerberg neumravní a nebude poslušný.

 

Drzost Facebooku nezná mezí. Zneužívá svého vlivu a rozsahu a hrubě jednoznačně porušuje Listinu základních práv a svobod. Zajímavé je, že blokuje kritiky muslimské masivní imigrace, ale umožňuje online hlásání ideologie IS a propagace teroristických organizací a nedělá proti tomu vůbec nic. Nevadí mu vraždění nevinných lidí teroristy, ale slovo, či věta ”muslimové ven z EU”.

 

Facebook je bezesporu odporná záležitost, která by neměla mít možnost fungovat, protože podporuje terorismus a pedofílii a naopak běžným občanům a dokonce i politikům v době volební kampaně zablokuje účet, že nemohou se svobodně vyjadřovat. Pokud budu zvolen do Evropského parlamentu, nastolím otázku návrhu na blokaci facebooku na území EU a to z důvodu propagace terorismu a omezování osobní svobody a především svobody slova a zneužívání osobních dat a nerespektování GDPR.

 

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…