Foldyna: Nepodporujme ty, kteří nechodí do práce a svoje děti mají jako rukojmí

27.01.2021 16:57

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 27. ledna 2021 k zákonu o státní sociální podpoře

Foldyna: Nepodporujme ty, kteří nechodí do práce a svoje děti mají jako rukojmí
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já jsem se chtěl víceméně zeptat, když tady mluvíme o podpoře těch pracujících a že by nešlo tu tzv. zápornou daň, my jsme tady mluvili o živnostnících, že on živnostník na konci roku odevzdává své daňové přiznání. Nicméně, podpora a navýšení pracujících, tzn. to lze vypočítat, pakliže oni mají nízký příjem, to lze vypočítat každý měsíc.

Já jsem se před 20 roky nastěhoval do městského bytu v centru města a po 20 letech bydlím v takové vyloučené lokalitě v centru města. Kolem mě žije tak 20 % lidí, kteří jsou závislí na dávkách. A dětí je tam tolik, že si myslíme, že začal nějaký porodní boom jak za Husáka. Oni ti lidé bohužel nemají tu finanční gramotnost. Oni sčítají a sčítají prostá čísla, nic k nim nepřipočítávají k tomu, že výchova toho dítěte má další finanční nároky.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Takže když to takto nebudeme definovat, že budeme podporovat pracující rodiny a lidi s dětmi, kteří jsou v pracujících rodinách, a nevytvoříme diferenci mezi těmi, co nepracují, tak kolem mě, ale určitě i kolem jiných, bude běhat spousta dětí, o které se nikdo nestará. A věřte mi, já to vidím před tím domem každý den. Já tam nejezdím na exkurzi, já tam jezdím domů. Já s nimi žiju. Každý den přibývají, běhají tam a nikdo se o ně nestará. Oni sčítají ty dávky.

Čili ta diference mezi tím pracujícím člověkem - a já si přeju, aby každý Čech měl tři děti; jsem přesvědčený, že to, co říká pan Orbán a podporuje progresivitu porodnosti, je velice správný. A i tento zákon budu podporovat, protože je správný. Jenom bych apeloval na to, a já vím, že to je těžší a složitější: Nepodporujme ty, kteří nechodí do práce a svoje děti mají jako rukojmí pro to, aby dostávali od státu nějaký příjem! Vytváří to napětí ve společnosti! Lidi je začínají nemít rádi. A to není rasismus, vůbec ne! To je obtěžování společnosti těmi nevychovanými.

U nás jsou dealeři pervitinu, mají tam svá auta, mají tam svoje prodejny, tam to frčí. A to všechno souvisí tady s tím. Čili budu hlasovat pro tento zákon. Jsem rád, že tady je, že zvedáme peníze. Protože ta postcovidová doba, ta přinese ohromné utrpení pro spousty lidí. Bude to zoufalství. Ale podporujme, prosím, ty, co chtějí pracovat a ne ty, co chtějí žít ze svých dětí. Jenom poznámka. A opravdu to podpořím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…