Folwarczny (ODS): Chceme zatraktivnit a zkvalitnit výuku technických a řemeslných oborů

12.05.2019 11:17

Havířovská střední škola má zmodernizované učebny a laboratoře.

Folwarczny (ODS): Chceme zatraktivnit a zkvalitnit výuku technických a řemeslných oborů
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

Žáci krajské Střední školy v Havířově-Šumbarku mají novou elektrolaboratoř, vybavenou učebnu a dílny svařování a také nově vybudovanou jazykovou učebnu. Vše za více než 8 milionů korun financovaných z evropských peněz. Díky tomu, že škola je partnerem krajského projektu Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání v MSK (OKAP) mohly být zmodernizovány také knihovna s čítárnou, multimediální sál školy a učebna polytechniky.

Výuku v nových prostorách dnes slavnostně zahájil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny.

„Technické provozy v kraji si dlouhodobě stěžují na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Jednou z našich priorit je proto zatraktivnit a zkvalitnit výuku technických a řemeslných oborů vzdělání,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Havířovská Střední škola nabízí studium se zaměřením na elektrotechniku a strojírenství, a to jak ve tříletých učebních oborech, tak i ve čtyřletých maturitních oborech a dvouletém nástavbovém studiu.

„Podporujeme technické vzdělávání v celém Moravskoslezském kraji. Žákům chceme poskytnout to nejmodernější zázemí pro rozvoj jejich manuální zručnosti, kterou zúročí ve své budoucí práci. Ve Střední škole v Havířově jsme proto zmodernizovali výuku svařování, pořídili jsme nové svařovací trenažéry a vybavení za 2,2 milionu, modernizovali datovou infrastrukturu školy za 2,3 milionu korun. Nově vybavena je i elektrolaboratoř za 1,3 milionu a jazyková laboratoř za 1,6 milionu korun. Byl také upraven vstup do školy a sociální zázemí pro imobilní žáky,“ upřesnil náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…