František Laudát se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

08.12.2015 13:30

Dosavadní místopředseda František Laudát (55) se dnes stal novým předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Do funkce ho členové klubu zvolili jednomyslně. Ve funkci střídá nového předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

František Laudát se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Místopředsedy klubu TOP 09 a Starostové byli dnes zvoleni poslanci Marek Ženíšek, Michal Kučera, Václav Horáček a poslankyně Anna Putnová.

Poslanec František Laudát byl jediným kandidátem na post předsedy klubu. „Je to špatná zpráva pro ty, kteří se snaží omezovat svobodu v naší zemi a dobrá zpráva pro ty, kteří považují svobodu za nejvyšší hodnotu. Náš poslanecký klub dlouhodobě bojuje proti těm vládním návrhům, které omezují svobodu občanů a dál v tom bude pokračovat,“ řekl nový šéf klubu poslanců TOP 09 a Starostové František Laudát.

Expertní mluvčí TOP 09 pro dopravu František Laudát je v Poslanecké sněmovně místopředsedou hospodářského výboru, pracuje také v rozpočtovém a rovněž petičním výboru. V čele šestadvacetičlenného klubu nahradí Miroslava Kalouska, kterého před týdnem na celostátním Sněmu TOP 09 delegáti zvolili předsedou strany. „Vést poslanecký klub je především zodpovědnost. Vážím si důvěry, kterou mi kolegyně a kolegové svěřili,“ dodal předseda klubu.

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové funguje ve Sněmovně už druhé volební období. František Laudát je jeho třetím předsedou. 

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…