Gajdůšková (ČSSD): Tradice + moderna = nejkrásnější volební obvod

06.10.2014 21:30

Senátorská role je pevně svázána s volebním obvodem a v mém případě hrdě říkám - tím nejkrásnějším, protože naše Zlínsko je opravdu krásný volební obvod.

Gajdůšková (ČSSD): Tradice + moderna = nejkrásnější volební obvod
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Místopředsedkyní ČSSD se stala senátorka Alena Gajdůšková

Udržet rovnováhu tradice a rozvoje

Často říkám, že je to krajina meditativní, člověk se zde může oddat reflexi, toulat se krásnou přírodou, lesy i krásnými loukami. Je specifická a nezaměnitelná. Stejně tak i naši místní lidé, se specifickým nářečím, s vazbou na tradice a folklór, s lokálními a regionálními recepty, ti jsou navždy hluboko v mém srdci a jsou hluboko v srdcích všech, kteří se zde narodili. I když odešli, jsem přesvědčena, že valašsko v jejich srdci zůstalo vrostlé. Proto je důležité, aby se krajina a tradice zachovaly. K tomu, aby mohly být tyto statky zachovány, je potřeba i druhá strana mince a tou je potřeba rozvoje regionu. Tyto dva úhly pohledu a potřeb musí být vyvážené a musíme se o to starat. Lidé jsou šťastní tam kde mají práci a mohou dobře s pokojeně žít.

Semínka dobrých změn je potřeba zalévat

Do naší krajiny je třeba přizvat investory a starat se o regionální rozvoj. Nebát se zasazovat semínka dobrých a promyšlených změn, které jednoho dne ponesou plody těch, kteří pilně pracovali na jejich prosazení. Jednou z mých starostí je rozvoj dopravní infrastruktury, abychom se jednoho dne neocitli někde na periferii.

Jsou to starosti, které je nutné řešit nejen u nás na místě, ale třeba také v Praze a Bruselu. Také Baťovská tradice nám dává jistou šanci uplatnit naši pracovní sílu, a proto se starám i o styky s rodinou Baťů.

Vždy vytrvale podporuji a podporovat budu zachování rovnováhy mezi dynamickým rozvojem a péčí o tradice a o naši krásnou krajinu, která je mému srdci tak milá.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Gajdůšková - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …