Gazdík (STAN): Jsme připraveni voličům nabídnout kvalitní kandidáty a program

24.05.2017 14:38

Lidovci a Starostové představili společnou pražskou kandidátku pro podzimní volby.

Gazdík (STAN): Jsme připraveni voličům nabídnout kvalitní kandidáty a program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Lidovci a Starostové na tiskové konferenci představili společnou pražskou kandidátku pro letošní podzimní volby do Poslanecké sněmovny.

„Těší mě, že zde představujeme společnou pražskou kandidátku, která se může pochlubit zajímavými osobnostmi s úspěšnými životnými příběhy, a věřím, že Pražané budou mít důvod, proč společnou kandidátku volit,“ řekl Jan Wolf, předseda pražské organizace KDU-ČSL.

Na společné kandidátce lze nalézt jména jako Hayato Okamura, Jan Čižinský, Jana Plamínková, Tom Philipp nebo Oldřich Kužílek.

„Po celou dobu jsme postupovali podle koaliční smlouvy, která jednoznačně určila, že v Praze bude mít lídra STAN. Jsme připraveni voličům nabídnout kvalitní kandidáty a program. I přes nejrůznější mediální šumy byla jednání věcná, s Danielem Hermanem jsme si řekli, že každý z nás je připraven podpořit toho druhého,“ řekl Petr Gazdík, předseda hnutí STAN a lídr společné kandidátky.

Daniel Herman, který kandiduje z druhého místa společné kandidátky, doplnil: „Potvrzuji, že jsme byli schopni sčítat nejenom pozitivní energii, ale i naše IQ. Fakt, že jsou zde subjekty a lidé, kteří jsou schopni spolupracovat, je velmi důležitý. Vznikla silná kandidátka pro nesocialistickou politiku a naši prozápadní orientaci, což jsou pilíře našeho polistopadového vývoje, ke kterému se hlásíme.“

Podle Jana Laciny, kandidát Starostů, má společná kandidátka ambici v Praze zvítězit. „Na pražskou kandidátku jsme nabídli celou řadu starostů a starostek; my jich máme už tolik, že se na ni ani nevejdou. Myslím si, že tato nabídka je pro Pražany velmi zajímavá,“ řekl Lacina.

Jan Čižinský hodlá pokračovat v řešení aktuálních problémů města. „Jsem členem KDU-ČSL a zároveň starosta, takže u mě se to všechno takto pěkně skloubí. Jsem připraven hájit náš společný koaliční program, a také se zaměřit na konkrétní témata města, mimo jiné na podvodné směnárny,“ dodal Čižinský.

Lidovci a Starostové již v minulých dnech představili společné koaliční logo a spustili náborovou dobrovolnickou kampaň.

KDU-ČSL čeká o nadcházejícím víkendu celostátní sjezd, na kterém budou delegáti mimo jiné hlasovat o schválení koaliční smlouvy mezi KDU-ČSL a STAN.

Kandidátní listinu naleznete v zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…