Golasowská (KDU-ČSL): Očkování a registrace seniorů - totální chaos

15.01.2021 19:08

Komentář na facebookovém profilu k očkování.

Golasowská (KDU-ČSL): Očkování a registrace seniorů - totální chaos
Foto: kdu.cz
Popisek: Pavla Golasowská, KDU-ČSL

Očkování a registrace seniorů - totální chaos... Jak již bylo zveřejněno, klíčovými faktory pro očkování jsou věk, zdravotní stav a pracovní zařazení. Na základě těchto kritérií jsou lidé bodově ohodnoceni v rámci tzv. rizikového skóre. Čím vyšší bodové skóre, tím dříve bude mít dotyčný nárok na očkování.

První na řadu tedy přijdou nejstarší a nejzranitelnější z nás a to lidé ve věku nad 80 let a klienti domovů pro seniory a dalších sociálních a zdravotních zařízení včetně léčeben dlouhodobě nemocných. V České republice žije cca 420.000 obyvatel nad 80 let. Zacˇi´na´me tedy ocˇkovat seniory 80+. Co kdyzˇ senior 80+ nemá mobil, ani telefon a nebo nerozumí internetu??Otázky, na které vládní činitelé nemají odpovědi.

Další fakt je ten, že bohužel hned po pár minutách kvůli velkému zájmu při zahájení registrace systém nefungoval správně a s ním padl i web Ministerstva zdravotnictví ČR. Lidé se desítky minut marně pokoušeli registrovat. Další negativní zprávou je to, že dostupné termíny byly také hned pryč. Proto pevně věřím, už kvůli našim nejzranitelnějším, že bude celý systém opět brzy funkční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice