Hanák (ČSSD): Kraj přispěje Nevojicím na zbudování podchodu pod silnicí první třídy

15.06.2020 15:05

Obec Nevojice dělí na dvě poloviny silnice I/50. Když se dnes chtějí pěší a cyklisté dostat z jedné části vsi do druhé, musí tuto komunikaci překonat na frekventované křižovatce se silnicí III/0508.

Hanák (ČSSD): Kraj přispěje Nevojicím na zbudování podchodu pod silnicí první třídy
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

To by se však mělo do budoucna změnit, protože obec plánuje vybudovat v kritickém místě podchod. Jihomoravský kraj Nevojicím na stavbu přispěje částkou 2,5 milionu korun. Dotaci na svém dnešním (15. června 2020) zasedání schválili krajští radní. Rozhodnutí ještě musí potvrdit zastupitelé.

„Křižovatka v Nevojicích byla v roce 2012 zařazena mezi 7 nejnebezpečnějších křižovatek na Vyškovsku. Vybudování podchodu pro cyklisty a chodce proto považuji za naprosto zásadní,“ zhodnotil důvody pro udělení dotace náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Na akci s předpokládanými náklady přesahujícími 28 milionů korun si obec zažádala o příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury, který pokryje 85 % nákladů. Zbývajících 4,6 milionu by však stále představovalo pro obecní rozpočet značnou zátěž. „S dotací kraje bude podíl obce činit dva miliony korun,“ doplnil Hanák s tím, že 2,5 milionu na podchod našel kraj ve Fondu BESIP, kde shromažďuje prostředky na projekty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.