Hašek (ČSSD): Státy, které podcení úvodní fázi šíření koronaviru, si koledují o totální průšvih

13.03.2020 11:51

Řeči o tom, jak jde o v podstatě neškodnou chřipku, už doufám nebude žádný nezodpovědný jedinec šířit ve veřejném prostoru.

Hašek (ČSSD): Státy, které podcení úvodní fázi šíření koronaviru, si koledují o totální průšvih
Foto: Archiv PL
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Další vývoj i u nás bude vedle tvrdých (a naprosto správných) restriktivních opatření vlády na ochranu nás a naší země záležet hodně také na každém jednom z nás a na naší odpovědnosti vůči sobě i ostatním. Přikládám několik osobních doporučení, která nevyplývají z žádných nařízení ani předpisů, ale mohou nám pomoci:

1) omezme sami dobrovolně na nezbytné minimum kontakt s dalšími lidmi mimo naši rodinu, práci a nezbytné nákupy; starejme se o seniory v našich rodinách tak, aby nemuseli mimo domov, či jen v opravdu nejnutnějších případech (jako jsou nákupy, cesta k lékaři)

2) dodržujme prosím maximálně zásady hygieny rukou při každé příležitosti, v této době není nezdvořilostí nepodat ruku na pozdrav

3) používejme jednorázové rukavice, pokud cestujeme hromadnou dopravou, kde se musíme se držet madel, v obchodech nákupních košíků atd.

4) sledujme prosím podle možností informace státu a veřejných institucí a respektujme pokyny a doporučení. Není doba na švejkování, záměrné nedodržování či obcházení zákazů přijatých v souvislosti s již vyhlášeným nouzovým stavem, což je jinak pro některé obvyklý národní sport, kterým se třeba u piva rádi pochlubí. Tentokrát prosím opravdu ne.

Jde o naše zdraví, jde o naše životy. Nejspíš jsou to pro většinu z nás samozřejmosti ( a tím lépe), nicméně měl jsem i tak potřebu se s Vámi o těchto několik bodů podělit.

Děkuji, že jste jim věnovali pár minut svého času. Držím palce nám všem a přeji nám hlavně štěstí a zdraví!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…