Hejtman Bubeníček: O řešení problémů obcí a měst ve Šluknovském výběžku

10.03.2014 20:55

Na zasedání starostů regionu na severu okresu Děčín, zapojených do činnosti Sdružení pro rozvoj Šluknovska, zavítal do Horního Podluží také hejtman Oldřich Bubeníček. V pátek 7. března jej tu přivítal předseda sdružení Josef Zoser, jinak též starosta Jiřetína pod Jedlovou a člen krajského zastupitelstva.

Hejtman Bubeníček: O řešení problémů obcí a měst ve Šluknovském výběžku
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Představitelé více než dvou desítek měst a obcí hovořili o autobusové i železniční dopravě a speciálně o chystaném otevřením trati přes německý Sebnitz. Tématem byly rovněž odpady, konkrétně nespokojenost s tím, že uzavřením skládky ve Šluknově přichází region o peníze a komunální odpad se vozí do sousedního kraje, do Volfartic. V oblasti regionálního rozvoje zazněl požadavek na vyšší investice do cestovního ruchu, rozšíření cyklostezek a realizaci nové turistické trasy Nová hřebenovka. Tématem rokování starostů  bylo i zásobování Šluknovska elektřinou – konkrétně zvažované nové vedení 110 kV a především problémy regionu postiženého vysokou nezaměstnaností a s mnoha sociálně vyloučenými lokalitami.

Hejtman seznámil starosty s posláním Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje ve snižování nezaměstnanosti, která je právě na Šluknovsku opravdu enormně vysoká – v celém výběžku dosahuje 17,5 % z práceschopného obyvatelstva. Dalším možným stimulem by měla být vládní dotace 100 milionů korun na tvorbu nových pracovních míst především v menších městech a obcích kraje.  Nadějí pro tento kout Ústeckého kraj by mohl být rozvoj turismu a služeb spojených s cestováním. Hejtman diskutoval se starosty rovněž o prevenci kriminality, problematice průmyslových zón a získávání nových investorů a v souvislosti s narůstající drobnou kriminalitou také o potřebě zvyšovat počty policistů operujících v terénu nejpostiženějších míst.   

Spolu s hejtmanem Bubeníčkem se do jednání zapojili také radní Ladislav Drlý, zástupkyně ředitele krajského úřadu Monika Zeman nebo Karel Giampaoli, vedoucí oddělení sociální práce Odboru sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…