Hejtman Grolich: Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc

08.08.2021 13:56

Zájemcům o očkování bez registrace se na jižní Moravě zásadně rozšíří nabídka míst, kde tak budou moct učinit. Od příštího týdne se bez registrace bude očkovat také v drtivé většině krajských velkokapacitních očkovacích center.

Hejtman Grolich: Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Pro dávku vakcíny bez jakéhokoli předchozího papírování a organizačních komplikací tak bude možno zamířit do stávajících očkovacích center v Boskovicích, Břeclavi, Znojmě, Kyjově, Vyškově, Hodoníně a Tišnově (výjimkou je očkovací centrum v Blansku – Nemocnice Blansko tuto službu poskytovat nebude). Pro očkování bez předchozí registrace bude k dispozici jednodávková vakcína Janssen.

Kapacity center se novými klienty nezahltí. Hejtman Jan Grolich to bere jako jednoduchou cestu, jak oslovit ty, co ještě váhají. „Za mě je to ideální. Člověk jde zrovna okolo, zastaví se v centru, během patnácti minut je hotovo a pokud si navíc vybere jednodávkový Janssen, je vše vyřešené a už se nemusí vracet kvůli druhé dávce. Jsem proto rád, že se síť rozšiřuje i o další města mimo Brno. Čím blíž bude očkování lidem, tím lépe. Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc,“ řekl hejtman.

Na podporu této nové činnosti obdrží centra v nejbližší době první dodávku 200 vakcín Janssen. Nová činnost pro ně nebude znamenat žádnou zvláštní zátěž a nebudou kvůli tomu muset ani měnit stávající otevírací dobu. V Boskovicích, Břeclavi, Znojmě, Hodoníně a Tišnově spustí očkování bez registrace od pondělí 9. srpna, v Kyjově od úterý 10. srpna a ve Vyškově od čtvrtka 12. srpna. V současnosti se denní návštěvnost těchto center pohybuje v nižších stovkách osob.

V okamžiku, kdy se tato centra koncem prázdnin přesunou do nemocnic, přesune se s nimi i tato rozšířená nabídka. Podle posledních odhadů by do konce prázdnin mohlo být na jihu Moravy proočkovaných 65 procent populace ve věku nad patnáct let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…