Hejtman Hašek: Memorandum s Českou unií sportu přinese pasport zařízení

19.05.2016 20:33

Memorandum o spolupráci s Českou unií sportu (ČUS) schválila Rada Jihomoravského kraje na svém čtvrtečním jednání. Cílem je vytvoření pasportu sportovních zařízení v Jihomoravském kraji.

Hejtman Hašek: Memorandum s Českou unií sportu přinese pasport zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Česká unie sportu je jednou z významných střechových organizací působících v oblasti sportu a tělovýchovy. Konkrétním obsahem memoranda je především otázka vzniku, tvorby a využití pasportu sportovní infrastruktury. Máme zájem jako kraj, aby platforma, která již funguje v rámci ČUSu a díky níž jsou monitorována sportoviště jednotlivých oddílů a organizací, byla rozšířená o veřejný sektor,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Jak doplnil, v prvním kroku půjde o pasportizaci všech sportovišť v gesci Jihomoravského kraje, tedy sportovní haly, tělocvičny či hřiště pod příspěvkovými organizacemi. „Smyslem pasportu je pro nás do budoucna systémový přístup k financování obnovy a údržby sportovní infrastruktury v kraji,“ sdělil hejtman s tím, že jakmile dojde ke zmonitorování krajských sportovišť, vyzve kraj ke stejnému kroku i města a obce, aby se k projektu přidaly.

„Nejpozději od roku 2018 bychom chtěli, aby zapsání sportoviště v tomto pasportu bylo povinností, pokud si bude někdo žádat o podporu z krajského rozpočtu. Rok 2017 by byl přechodným obdobím s dobrovolným zápisem. Důvod je zřejmý, musíme mít popsaný základní stav, abychom věděli, v jakém stavu sportoviště na území kraje jsou, a pak se dají stanovit priority jak z hlediska oblastí, tak časování poskytnutí finančních prostředků,“ řekl Michal Hašek, podle kterého by tuto koncepci mělo sportovní prostředí přivítat, protože bude znamenat další objektivizaci v poskytování veřejných finančních prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.