Hejtman Hašek: Průzkum dopadů sucha v regionu bude pokračovat i v příštím roce

06.11.2015 16:18

Rada Jihomoravského kraje na jednání 5. listopadu 2015 schválila partnerství Jihomoravského kraje v projektu Centra výzkumu globální změny Akademie věd České republiky s názvem „Komplexní přístup pro monitorování a zmírnění dopadů sucha v regionu jižní Moravy“.

Hejtman Hašek: Průzkum dopadů sucha v regionu bude pokračovat i v příštím roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Sucho je fenomén, který se v současnosti neřeší jen na krajské, ale také na národní úrovni. Jihomoravský kraj již v letošním roce podpořil tento projekt Akademie věd ČR, a co je podstatné, dohodli jsme se i na jeho pokračování v roce příštím,“ uvedl hejtman Michal Hašek. Jak následně dodal, v roce 2016 se tento projekt uskuteční s finanční participací kraje.

Centrum výzkumu globální změny Akademie věd ČR bude v rámci projektu v příštím roce provádět aktuální monitoring sucha na území všech okresů kraje a bude vytvářet a publikovat předpovědi sucha pro jižní Moravu. Centrum bude sledovat suché epizody na území kraje, posuzovat jejich ekonomické dopady na polní produkci a navrhovat opatření na zlepšení. Cílem by mělo být vypracování patřičných podkladů pro legislativní doporučení týkajících se sucha a adaptace na hydrometeorologické extrémy. „Bude se jednat o průzkum, který bude praktický především pro zemědělce a pro lidi, které může sucho postihnout v jejich ekonomické činnosti, a současně kvalitu života,“ shrnul hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…