Hejtman Kulhánek: Kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky

14.11.2021 14:03 | Tisková zpráva

Rada Karlovarského kraje doporučila zastupitelstvu schválit udělení individuální dotace obci Bublava. Částka ve výši 240 tisíc korun poslouží k nákupu kontejnerového nosiče za traktor včetně kontejneru.

Hejtman Kulhánek: Kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

„Rozhodli jsme se obci Bublava pomoci, protože kvůli splácení dluhu za nedokončený projekt výstavby akvaparku si její vedení nemůže dovolit zásadní investice a podpořit tak rozvoj obce. Realizovány jsou vždy jen dílčí projekty. Chápeme, že za stávající situace je velmi náročné investovat do nákupu techniky, jež je nezbytná pro horskou oblast a údržbu jejích komunikací, proto jsme schválili přidělení individuální dotace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Vlivem klimatických podmínek a v důsledku zatížení během zimní turistické sezóny jsou v obci Bublava velmi nákladné rekonstrukce a údržba místních komunikací. Právě pro tyto účely používali traktor s valníkem, který však již nesplňuje technické parametry pro provoz na komunikacích. Bez tohoto zařízení ale není možné zajistit údržbu a posyp komunikací či svoz odpadu. Za peníze z dotace zakoupí vedení obce jednoosý kontejnerový nosič za traktor včetně kontejneru s nosností do šesti tun.

Celková cena nosiče je 500 tisíc korun. Obec Bublava zažádala o individuální dotaci, neboť v současné době není vyhlášen odpovídající dotační titul. O udělení dotace rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém příštím zasedání, které se uskuteční 13. 12. 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.