Hejtman Netolický: Chybí nám velký kus vzájemného respektu a tolerance k různým názorům

02.01.2020 9:31

Novoroční přání hejtmana Martina Netolického

Hejtman Netolický: Chybí nám velký kus vzájemného respektu a tolerance k různým názorům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický


Vážené dámy, vážení pánové, milí spoluobčané Pardubického kraje,

dovolte mi, abych Vás jménem samosprávy Pardubického kraje pozdravil na prahu roku 2020 a popřál Vám především pevné zdraví, hodně štěstí a pokud možno klidné prožití celého roku jak v osobním, tak pracovním životě.

Jako samospráva Pardubického kraje končíme v roce 2020 již páté volební období a čekají nás krajské volby. Nicméně to není to nejdůležitější. Nejdůležitější je si uvědomit především hodnoty, na kterých stojí Česká republika, a které jsme si v uplynulých letech připomínali při různých oslavách – ať to bylo 100. výročí založení Československa nebo 30. výročí od sametové revoluce. Myslím, že v roce 2019 se ukázalo, že nám chybí velký kus vzájemného respektu a tolerance k různým názorům. Pevně věřím, že rok 2020 bude v tomto ohledu lepší. Lepší v tom, že si budeme více naslouchat a budeme vnímat argumenty protistrany. Pro žádnou společnost není úplně dobré, pokud probíhají nejrůznější demonstrace či diskuse ve veřejném prostoru pod neustálým tlakem.

Přál bych si, abychom vnímali problémy české společnosti, a také problémy Evropy a ostatně i celého světa. Myslím, že bychom měli naslouchat hlasům přírody, která nás upozorňuje velmi hlasitě, jelikož řešíme například problémy se suchem či postupující kůrovcovou kalamitu. To jsou zásadní problémy, které mohou ovlivnit život každého z nás, a mám pocit, že se někdy zabýváme malichernostmi a vzájemně na sebe zbytečně útočíme.

Doufám, že rok 2020 bude v tomto smyslu jiný. Přál bych to nám všem. Přál bych to České republice i našemu Pardubickému kraji.

Martin Netolický

hejtman Pardubického kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…