Hejtman Netolický: Krajští záchranáři mají vlastní slavnostní prapor

13.10.2018 17:29

Krajští záchranáři mají vlastní slavnostní prapor. Oslaví s ním 100 let od vzniku republiky.

Hejtman Netolický: Krajští záchranáři mají vlastní slavnostní prapor
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krátké zamyšlení hejtmana Netolického.

Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje se od středečního rána pyšní novým slavnostním praporem, který pro svoji příspěvkovou organizaci pořídil Pardubický kraj v rámci oslav 100 let od vzniku Československa. Slavnostního předání se proto zúčastnili také hejtman Martin Netolický a krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. Prapor, jehož základem je logo krajských záchranářů a motiv svatého Kryštofa, patrona záchranářů, poutníků, řidičů či horníků, bude využíván při slavnostních příležitostech.

„V rámci oslav 100 let od vzniku Československa se v Praze uskuteční slavnostní přehlídka složek integrovaného záchranného systému, a proto jsme se s panem ředitelem Paarem dohodli, že nejen pro tento slavnostní okamžik pořídíme naší záchrance slavnostní prapor. Ten na jedné straně představuje logo Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje a na druhé je vyobrazen svatý Kryštof, který je patronem záchranářů,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Jedná se především o symbolickou záležitost a další možnou prezentaci našich záchranářů. Stejně jako hasičské jednotky, či další složky IZS je prapor důležitý především jako prezentace naší organizace, jejíž činnost chceme nadále prezentovat veřejnosti, protože ta často nemá přesné povědomí o tvrdé práci našich záchranářů,“ řekl krajský radní Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …