Hejtman Netolický: Most v Jaroměřicích je jedním z těch, které bude nutné zbourat

16.02.2019 6:33

I v letošním roce budou na celém území Pardubického kraje pokračovat modernizace silnic II. a III. tříd, ale také mostů, na jejichž stav je poslední dobou z řad odborné, ale i laické veřejnosti kladen velký důraz.

Hejtman Netolický: Most v Jaroměřicích je jedním z těch, které bude nutné zbourat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Krajští radní na svém pondělním jednání schválili návrh na zahájení zadávacího řízení na výběr dodavatele modernizace mostu v Jaroměřicích. Jedná se o projekt, který je spolufinancovaný z rozpočtu Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

„Naše Správa a údržba silnic eviduje všechny mostní konstrukce v našem kraji s tím, že jejich stav hodnotí na několika úrovních. V rámci finančních možností kraje s přispěním evropských fondů připravujeme modernizaci či stavbu několika mostů. Most v Jaroměřicích je jedním z těch, které bude nutné zcela zbourat a na jeho místě postavit nový. Kromě toho budou samozřejmě upraveny části komunikace před a za mostem. Na základě zpracované projektové dokumentace je předpokládaná cena stavby necelých devět milionů včetně daně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Jaroměřický most není rozhodně jediným, který je v krajském investičním plánu zahrnut do podpory z Integrovaného regionálního operačního programu. Celkem kraj žádá o finanční podporu z evropských fondů na modernizaci 19 mostů v celkové hodnotě necelých 320 milionů korun.

„Mostů, které jsou v nevyhovujícím stavu, je nejen v našem kraji celá řada, a proto chceme využit evropské prostředky a postupně tento stav napravovat. Je to však běh na dlouhou trať, protože se často jedná o složitá majetkoprávní jednání ve věci pozemků nutných pro modernizaci silnic a mostů v našem kraji. Výrazně se nám však již v minulém roce podařilo tento proces urychlit a zefektivnit,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.