Hejtman Netolický: Seniorské organizace u nás mají dveře otevřené

15.12.2019 16:01

Hejtman Martin Netolický navštívil, stejně jako každý rok před vánočními svátky, setkání krajské organizace Seniorů České republiky, což je spolek, který byl dlouho znám jako Svaz důchodců České republiky. Pardubický kraj činnost spolku dlouhodobě finančně podporuje a pomáhá v jeho činnosti. V příštím roce například podpoří celodenní oslavy 30 let od vzniku spolku.

Hejtman Netolický: Seniorské organizace u nás mají dveře otevřené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„V rámci možností krajské samosprávy se dlouhodobě snažíme se seniorskými organizacemi spolupracovat a mají u nás dveře otevřené. V letošním roce jsme kromě příspěvku na činnosti zorganizovali zájezd na testovací železniční okruh ve Velimi, v minulosti to byl například výjezd na Sněžku či prohlídka tvrze Bouda,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se zavázal pro příští rok pomoci s organizací krajských oslav 30 let od vzniku této seniorské organizace.

Spolek Senioři ČR byl založen jako nestranické občanské sdružení s veřejně prospěšnou činností několika nadšenci v Praze v roce 1990. Až do roku 2017 vystupoval pod názvem Svaz důchodců ČR. Za svoje hlavní cíle si vytkl hájení oprávněných zájmů a požadavku důchodců, humanitární pomoc starším občanům a jejich společensko-kulturní vyžití.

Mezi hlavní náplně činnosti spolku patří obhajoba požadavků a zájmů starší generace a zdravotně postižených, spolupráce se všemi občanskými iniciativami a politickými stranami za účelem vytvoření optimálních životních podmínek starší generace, prosazování pravidelné valorizace důchodů v souladu s nárůstem životních nákladů a mezd, zdokonalení léčebné péče o starší občany a zlepšení a modernizace domovů seniorů a LDN, podpora vzniku pracovních příležitostí pro důchodce, organizování zájmových, turistických, společenských a kulturních akcí pro seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…