Hejtman Půta: Bezpečnost provozu je nyní přednější

13.12.2018 10:13

Částečná havárie v budově Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou uzavře úsek komunikace v Podhorské ulici.

Hejtman Půta: Bezpečnost provozu je nyní přednější
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

V rámci záměru vytvoření Center odborného vzdělávání (COV) procházela budova, ve které sídlí odborné dílny Střední školy řemesel a služeb, přestavbou. Během rekonstrukce se zhroutila část cihelné zdi v 1. a 2. patře budovy. Na situaci reagovali odborníci, kteří zajištují zabezpečovací práce. Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, vydal na základě doporučení statika rozhodnutí o povolení úplné uzavírky silnice I/14 v Jablonci nad Nisou a nařídil objízdné trasy. Uzavírka začne ve čtvrtek mezi 7. a 8. hodinou ranní.

„V této chvíli je to nejlepší a bohužel jediné možné řešení. Chápu, že to znesnadní průjezd Jabloncem, ale bezpečnost provozu je nyní přednější. Do pondělí budu od odpovědných osob chtít znát všechny možné varianty, jak pokračovat v projektu a omezení dopravy zkrátit na čas nutný k nezbytným zabezpečovacím pracím,“ uvedl hejtman Martin Půta.  

Zhotovitelem stavby je stavební společnost BAK. Na vybudování Centra odborného vzdělávání v této lokalitě mělo být vynaloženo více jak 78 milionů korun. Projekt měl za cíl zkvalitnit výuku a splnit současné požadavky kladené na odborné vzdělávání. Součástí záměru bylo vybudování moderních dílen pro řemeslné obory zlatníků, pasířů a sklářů. Vstup do objektu byl plánován jako zcela bezbariérový.

„Byli jsme si vědomi, že rekonstrukce může být složitá a s určitou prozíravostí jsme k tomuto faktu přistoupili už tím, že od začátku stavby v budově neprobíhala výuka a působili zde pouze stavitelé a odborníci. Mrzí mě, že je ohrožen celý projekt výstavby Centra odborného vzdělávání v Jablonci nad Nisou. Dojde zcela jednoznačně k protahování termínů,“ dodal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

 

Havárii zjistila stavební kontrola 26. listopadu 2018. V době zřícení části cihelné zdi v budově nikdo nebyl. Záhy po propadu zdiva statik vydal plán na zahájení zabezpečovacích prací, jejichž cílem je předejít ztrátě stability celého objektu a zejména preventivně ochránit zdraví a bezpečnost osob pohybujících se v okolí budovy.  

Na základě doporučení statika vydal odbor dopravy krajského úřadu rozhodnutí o povolení úplné uzavírky silnice I/14 v Jablonci nad Nisou a nařídil objízdné trasy po silnici III/28717 v ulici SNP a místní komunikaci v ulici 5. května. Uzavírka začne ve čtvrtek mezi 7. a 8. hodinou ranní a bude pokračovat až do odvolání. Průběh uzavírky bude kontrolovat Policie České republiky.

„O situaci je informován i poskytovatel zimní údržby na silnici I/14. K uzavírce ve stejném rozsahu a se stejnými objízdnými trasami došlo v minulosti již několikrát a nevyskytly se žádné výraznější komplikace. V případě, že by se i z důvodu zimního období přece jen dopravní problémy objevily, je Krajský úřad Libereckého kraje ve spolupráci s Policií České republiky, Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a provozovatelem zimní údržby připraven danou situaci samozřejmě ihned řešit,“ uzavřel Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.