Hejtman Řihák: Kraj hospodaří tak, jak má

28.08.2013 17:45

Rada kraje se na svém jednání seznámila s čerpáním rozpočtu za první pololetí tohoto roku. Čísla ukazují, že kraj zatím hospodaří nad míru dobře.

Hejtman Řihák: Kraj hospodaří tak, jak má
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

„Podle výsledků je zřejmé, že se držíme stanoveného rozpočtového plánu, vydali jsme 50% procent z celkové rozpočtované částky 17,6 miliardy korun a přijali jsme 63% z plánovaných 17 miliard korun. Hodláme se držet nastoleného trendu a rozpočet dočerpat v pořádku,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Rozpočet Středočeského kraje na rok 2013 byl schválen zastupitelstvem v prosinci 2012 kraje, posléze byl upraven tak, že příjmy dle něj měly činit 17,016 513 miliard korun a výdaje 17,660 735 miliard korun. Rozdíl je kryt financováním ve výši 644 222 tisíc korun. Financování rozpočtu Středočeského kraje (rozdíl mezi příjmy a výdaji) je kryto finančními prostředky z minulých let a současně je zde zahrnuta splátka jistiny úvěru, což rozpočet financování snižuje.  

Celkové příjmy byly ve skutečnosti za první pololetí plněny ve výši 10,712 215 miliard korun, výdaje byly za toto období čerpány ve výši 8, 811 923 miliard korun.

Za období leden až červen tohoto roku tak byly příjmy splněny na  63% upraveného rozpočtu. Největší podíl v plnění  příjmů měly především přijaté dotace, zejména dotace v oblasti školství v  celkovém objemu 6,193 930 miliard korun, což představuje 57,8 % všech přijatých příjmů v tomto období. Výdaje byly v období leden až červen 2013 čerpány ve výši 49,9 % upraveného rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.