Hejtman Schiller: Přivítali jsme starosty měst a obcí

18.01.2023 9:02 | Tisková zpráva

Primátoři statutárních měst a desítky většinou nových starostek a starostů měst a obcí z našeho regionu přijali pozvání od kraje k setkání v konferenčním sále krajského úřadu. Sešli se, aby se seznámili s vedením kraje a fungováním úřadu.

Hejtman Schiller: Přivítali jsme starosty měst a obcí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

„Potřebujeme se přiblížit ke všem obcím a toto byl úplně nejlepší způsob, jak se potkat, poznat se, a hlavně představit starostům, buď starým, nebo novým, co pro ně může Ústecký kraj udělat. Jaké máme programy, dotace, jaké jsou možnosti pomoci a spolupráce mezi krajem a obcemi,“ vysvětlil účel setkání hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

V sále byli přítomni všichni členové Rady Ústeckého kraje, kteří starostům postupně prezentovali své gesce působnosti. Představili se nejen politici, ale i zástupci krajského úřadu. Po skončení oficiální části v předsálí u stánků jednotlivých odborů starostové čerpali už přímé kontakty a debatovali s politiky a úředníky nad konkrétními potřebami obcí.

Setkání bylo jen úvodním krokem propojení kraje s obcemi. Dalším bude kolo osobních návštěv vedení kraje ke starostům v jednotlivých okresech našeho regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.