Hejtman Šimek: Do Číny poputují tři druhy respirátorů

24.02.2020 19:06

Na humanitární pomoc Číně poskytne Jihomoravský kraj přes milion korun

Hejtman Šimek: Do Číny poputují tři druhy respirátorů
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Rada Jihomoravského kraje na svém dnešním (24. února 2020) jednání doporučila krajskému zastupitelstvu schválení humanitární pomoci čínským provinciím Guangdong, Hainan a Hebei. Z finanční pomoci kraje bude nakoupen zdravotnický materiál v hodnotě přibližně jednoho milionu korun (bez DPH), který bude určen na boj s epidemií koronaviru Covid-2019.

„Ve všech třech případech se jedná o partnerské provincie Jihomoravského kraje, se kterými máme navázánu vzájemnou přátelskou spolupráci. Konkrétně poputují do Číny tolik potřebné zdravotnické pomůcky v podobě tří druhů respirátorů,“ konkretizoval pomoc hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj pošle zdravotnickou pomoc spolu s dalšími regiony (Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina či Karlovarský kraj), které rozhodly o zafinancování materiální pomoci.  Do Čínské lidové republiky poputuje speciálem odlétajícím zřejmě v příštích dvou týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…