Hejtman Šimek: Pro jižní Moravu je brněnská Velká cena srdeční záležitostí

28.04.2017 14:39

Jednomyslným rozhodnutím všech šedesáti přítomných schválilo 27. dubna 2017 Zastupitelstvo Jihomoravského kraje poskytnutí mimořádného členského příspěvku ve výši 20 milionů korun Spolku pro GP ČR Brno.

Hejtman Šimek: Pro jižní Moravu je brněnská Velká cena srdeční záležitostí
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Jde o podporu letošního ročníku motocyklové Velké ceny ČR, která se koná ve dnech 4. až 6. srpna 2017. Ministryně školství Kateřina Valachová při své dnešní návštěvě Brna oznámila podporu Velké ceny ČR 2017 ve výši 70 milionů korun.

V průběhu čtvrtečního jednání zastupitelstva přivítal hejtman Bohumil Šimek společně s náměstkem Romanem Hanákem a brněnským primátorem Petrem Vokřálem v prostorách krajského úřadu ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinu Valachovou. Společně vyjádřili podporu konání letošního i budoucích ročníků motocyklové Velké ceny ČR v Brně.

„Chci poděkovat paní ministryni za vstřícnost a velmi konstruktivní jednání, bez její pomoci by určitě Spolek nemohl fungovat, dotace ministerstva ve výši 70 milionů korun je historicky nejvyšší. Na dnešním zasedání Jihomoravského zastupitelstva jsme schválili 20 milionovou dotaci a město Brno přispěje na tuto významnou akci 10 miliony. Částka, kterou zde motocykloví fanoušci za dobu konání Velké ceny vygenerují do státního rozpočtu, se pohybuje kolem miliardy korun, takže pro náš region a jeho rozvoj je velkým přínosem. Navíc pro jižní Moravu je brněnská Velká cena srdeční záležitostí,“ konstatoval při setkání s ministryní školství hejtman Bohumil Šimek.  

Ministryně školství v Brně ocenila fungování Spolku pro GP ČR Brno. „Jsem ráda, že Spolek, tak jak byl založen jako neziskový subjekt, funguje výborně a že Jihomoravský kraj i město Brno odvádějí dobrou práci. I to bylo důvodem toho, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo o 70 milionové dotaci pro letošní ročník MotoGP. Je to dobrá zpráva jak pro Brňany, tak pro Jihomoravany a pro celou Českou republiku, protože tento unikátní motocyklový závod bude na jižní Moravě zachován, i přesto, že si na něj brousí zuby jiné země,“ uvedla ministryně Kateřina Valachová.  

„Letošní Velká cena se koná o dva týdny dříve než v minulých letech.  S Ředitelstvím silnic  a dálnic se budeme snažit zkoordinovat investiční stavby v oblasti dopravy tak, aby nájezd na automotodrom byl co nejméně problematický,“ sdělil novinářům náměstek hejtmana Roman Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…