Nejlepší způsob, jak poznat kulturu jiného národa, je prostřednictvím jídla. Přesvědčit se o tom mohli žáci Základní školy Milady Horákové v Hradci Králové, která se už počtvrté zapojila do projektu Asociace školních jídelen ČR tentokrát věnovanému mexické kuchyně.
¡Bueno provecho!, tak si přály dobrou chuť hradecké děti a poznávaly Mexiko
Dne mexické kuchyně se zúčastnil i hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který doprovodil mexickou velvyslankyni v České republice Leonoru Ruedu.
Kuchařky ve školní jídelně na středu připravily speciální menu, které se skládalo z pokrmů typických pro Mexiko. Během výuky měly děti projektový den věnovaný poznávání tradic a zvyků Mexičanů. V každé třídě jej pojaly jinou, pokaždé však ryze originální a hravou formou. Nechyběly kaktusy ani piñata.
Dne mexické kuchyně se zúčastnil i hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který doprovodil mexickou velvyslankyni v České republice Leonoru Ruedu. Spolu se zástupci vedení Hradce Králové a ředitelem školy Ondřejem Fajfrem diskutovali nad možnostmi, jakým způsobem dětem v základních školách jednouchou a přístupnou metodou představovat kulturu cizích zemí. Shodli se, že jídlo patří mezi skvělé příležitosti, jak toho docílit.
„Láska prochází žaludkem, takže jídlo může být skvělým prostředníkem, jak stavět mosty místo budování zdí,“ uvedl na toto téma Jiří Štěpán.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV