Hejtman Štěpán: Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou bude odpovídat nejnovějším trendům

03.09.2019 5:36

Rada Královéhradeckého kraje schválila výběr zpracovatele projektové dokumentace pro modernizaci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Projekt zpracuje firma DOMY, s. r. o., za 19,8 milionu korun bez DPH. Samotný projekt přístavby a modernizace nemocnice počítá s investicí přesahující 400 milionů korun.

Hejtman Štěpán: Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou bude odpovídat nejnovějším trendům
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„V souladu se závěry strategické komise ministerstva průmyslu a obchodu Královéhradecký kraj v červnu vypsal výběrové řízení na zhotovení projektové dokumentace na přístavbu a modernizaci rychnovské nemocnice. Nejvýhodnější nabídku předložila společnost DOMY, s. r. o., která projektovou dokumentaci zhotoví za 19,8 milionu korun. Jsem rád, že pokračujeme v cestě s cílem mít v Rychnově nad Kněžnou moderní nemocnici, která bude odpovídat nejnovějším trendům ve zdravotnictví,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán.

Královéhradecký kraj vypsal výběrové řízení 27. června 2019. V zákonné lhůtě obdržel celkem pět nabídek.

Modernizace nemocnice v Rychnově nad Kněžnou počítá s rekonstrukcí stávajících operačních sálů, ARO a jednotky JIP. Ke stávajícímu sedmipodlažnímu pavilonu dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice – takzvanému DIGP – přibyde pětipodlažní budova vnitřně propojená se stávajícím objektem.

„Výsledkem bude spojení požadované funkce urgentní péče v jeden homogenní celek, který bude schopný pokrýt zvýšené nároky na poskytovanou péči při zachování jejího rozsahu s optimálním využitím personální kapacity. Sjednocení příjmu a nutného ambulantního ošetření pacientů na jednom místě umožní zrychlení stanovení diagnózy, a tím i optimální poskytnutí zdravotní péče. Centralizací operačních sálů ve stavebně rozšířených prostorech víceúčelového pavilonu vzroste produktivita poskytované péče,“ informoval náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Celkové náklady na modernizaci jsou 413 milionů korun bez DPH. Z toho 310 milionů spadá na stavbu a 103 milionů na nákup technologií. Náklady by měla pokrýt z 80 % dotace Ministerstva zdravotnictví ČR, 20 % částky pokryje krajský rozpočet.

Modernizace rychnovské nemocnice se uskuteční na základě Usnesení vlády č. 469 z 21. 6. 2017 a na základě memoranda o spolupráci mezi společností Škoda Auto, vládou České republiky a Královéhradeckým krajem ze dne 23. 3. 2015.

Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotnickou péči pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvateli. Spadá sem oblast Orlických hor a také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací na 12 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.