Hejtman Štěpán: Policisté musí být v terénu vidět

01.11.2019 18:29

Hejtman přijal nového ředitele krajského policejního ředitelství.

Hejtman Štěpán: Policisté musí být v terénu vidět
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Hejtman Jiří Štěpán dnes přijal nového ředitele Krajského ředitelství Policie ČR Královéhradeckého kraje Petra Petříka v doprovodu policejního prezidenta Jana Švejdara. Společně diskutovali nad nynějšími prioritami krajského ředitelství policie a řeč přišla i na bezpečnost v rámci průmyslové zóny Solnice-Kvasiny na Rychnovsku.

Ředitele Petříka dnes v kraji do funkce uvedl policejní prezident. „Věřím, že generál Petřík využije v nové funkci všechny zkušenosti a znalosti, které získal během svého působení na Policejním prezidiu. Jsem rád, že bude působit v kraji, který je jeho domovským a záleží mu na něm,“ sdělil dnes při uvedení nového krajského ředitele policejní prezident Jan Švejdar.

„Osobně považuji za prioritu personálně stabilizovat oslabené útvary a důsledně se věnovat oblasti dopravy s ohledem na skutečnost, že v královéhradeckém regionu rapidně stoupá počet úmrtí na silnicích,“ uvedl ředitel Petr Petřík.

Ke svým prioritám doplnil, že k zajištění personální dostatečnosti považuje za klíčové udržet zkušené policisty a zabránit jejich odchodům. Královéhradecký kraj je dle něho dopravně exponovanou lokalitou, která má rozsáhlou silniční síť. Z tohoto důvodu je v kraji častý záchyt odcizených vozidel, která se převážejí z Německa či Rakouska do Polské republiky a tedy i tomuto fenoménu hodlá věnovat svoji pozornost.

Během setkání došlo i na téma kriminality na Rychnovsku, kde se nachází průmyslová zóna Solnice-Kvasiny. „Velmi oceňuji spolupráci mezi Královéhradeckým krajem a Policií ČR. Považuji za zásadní, že policisté musí být v terénu vidět, a oceňuji, že i díky tomu se situace například na Rychnovsku výrazně uklidnila. Přesto je potřeba nadále hledat řešení, jak docílit většího pocitu bezpečí obyvatel – k tomu mohou pomoci kamerové systémy, společné česko-polské hlídky i zvýšení počtu hlídek cizinecké policie,“ řekl po jednání hejtman Jiří Štěpán.

Bezpečnostní situace na území Královéhradeckého kraje je podle Policie ČR dlouhodobě stabilizovaná a kraj zaujímá mezi ostatními regiony čtvrtou příčku v oblasti kriminality. „Náš kraj patří mezi nejbezpečnější kraje celé ČR a to i díky dobré práci policistů, které si cením,“ doplnil hejtman Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.