Hejtman Štěpán: Vedení kraje chce znát důvody zpoždění výstavby dálnice D11

21.11.2019 19:54

Ministr dopravy Vladimír Kremlík včera během kontrolního dne oznámil veřejnosti nový termín úplného dokončení dálnice D11, a to rok 2028. Dosud však ministerstvo uvádělo dřívější termíny. Důvody zdržení jsou podle vyjádření ministra dopravy administrativního rázu. Vedení kraj v reakci na to požádá ministra o schůzku.

Hejtman Štěpán: Vedení kraje chce znát důvody zpoždění výstavby dálnice D11
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Jsme znepokojeni tím, že se takto zásadní informace dozvídáme z médií a neinformuje nás o nich sám pan ministr. Navíc ve chvíli, kdy je na návštěvě Královéhradeckého kraje a sděluje zde veřejnosti nové skutečnosti o dostavbě dálnice D11,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

První náměstek pro dopravu Martin Červíček dodává: „Chceme znát přesné důvody prodloužení termínu dostavby dálnice D11 a také, kdo za to nese odpovědnost. Kde máme záruky, že se nové termíny nebudou znovu měnit?“

Prodloužení termínu dostavby se týká také obchvatu Jaroměře.

„Je nezbytné, aby Jaroměř byla napojena na dálnici současně se zprovozněním obchvatu města. Proto mě překvapila informace o tom, že obchvat bude zprovozněn o rok později než dálnice do Jaroměře,“ dodává náměstek Červíček.

Vedení kraje proto bude požadovat vysvětlení přímo po ministerstvu dopravy. „Společně s náměstkem pro dopravu se budeme chtít s ministrem dopravy setkat, aby nám na všechny tyto otázky dal odpověď,“ deklaruje hejtman Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…