Hejtman Vondrák: Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů

17.10.2021 17:14 | Tisková zpráva

Díky novým zákrokovým sálům s moderním specializovaným vybavením se rozšiřuje spektrum péče v orlovské nemocnici. Stávající gastroenterologická ambulance nyní nabídne podrobnější diagnostiku gastrointestinálního traktu a možnost provádět složitější ambulantní zákroky, přibyly také nové odbornosti.

Hejtman Vondrák: Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů korun, které uhradil Moravskoslezský kraj. „Na začátku minulého roku jsme v orlovské nemocnici zahájili provoz gastroenterologické ambulance. Je to detašované pracoviště Beskydského gastrocentra frýdeckomístecké nemocnice. Ukázalo se, že o jeho služby je velký zájem, a tak jsme se rozhodli podpořit jeho rozšíření,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Díky nové špičkové technice je nyní v gastrocentru možná přesnější diagnostika, jsou zde nově vybudovány dva endoskopické sály a dospávací pokoj, což lékařům umožňuje rozšířit spektrum prováděných zákroků a pacientům výrazně zvyšuje komfort před i po vyšetření. "Dále se nám podařilo rozšířit péči o další dvě odbornosti, endokrinologii a nově i plicní lékařství,“ sdělil primář Beskydského gastrocentra Petr Vítek.

Pracoviště má ambulantní provoz, po vyšetřeních či zákrocích pacienti v doprovodu blízkých odcházejí domů. „Pokud je některých pacientů nutná následná hospitalizační péče, spolupracuje orlovské pracoviště s lůžkovými odděleními karvinské nemocnice, Nemocnice Havířov a také s mateřským pracovištěm Nemocnice ve Frýdku-Místku. Velmi si ceníme ochoty pana doktora Petra Vítka, jehož tým zajišťuje provoz ambulance. Pan doktor je primářem interního oddělení frýdeckomístecké nemocnice a jeho působení v Orlové si pacienti velmi pochvalují. Jistě uvítají současné rozšíření péče o některé léčebné ambulantní zákroky a nové odbornosti,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…