Hejtmanka Jermanová: S hlubokým zármutkem jsem přijala zprávu o úmrtí pana Jaroslava Krále

05.08.2018 15:22

Zastupitelstvo Středočeského kraje opustil Jaroslav Král, dlouholetý krajský zastupitel a starosta města Benátky nad Jizerou.

Hejtmanka Jermanová: S hlubokým zármutkem jsem přijala zprávu o úmrtí pana Jaroslava Krále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

V úterý 31. července 2018 opustil po těžké nemoci řady krajských zastupitelů dlouholetý starosta Benátek nad Jizerou Jaroslav Král ve věku 70 let. V zastupitelstvu Středočeského kraje působil od samého počátku vzniku krajů. V čele radnice v Benátkách nad Jizerou úspěšně obhajoval uvolněnou funkci starosty nepřetržitě od roku 1 990.

„S hlubokým zármutkem jsem přijala zprávu o úmrtí našeho kolegy z krajského zastupitelstva pana Jaroslava Krále. Patřil k respektovaným členům vedení kraje za ODS a k oporám krajské rady v prvních dvou volebních obdobích. Působil nejen jako neuvolněný radní pro investice a sport, ale od roku 2008 odváděl skvělou práci i jako předseda Komise pro sport a posléze místopředseda Výboru pro tělovýchovu a sport. Svojí přátelskou povahou, skvělým úsudkem a dlouhodobou prací pro obyvatele kraje i města, patřil Jaroslav Král k těm, na něž se nikdy nezapomíná. K těm, jimž za celoživotní práci ve prospěch nás všech vždy rádi poděkujeme. Pozůstalým vyjadřuji jménem celé Rady Středočeského kraje upřímnou soustrast,“ řekla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Jaroslav Král se narodil 28. října 1947. Celý život prožil v Benátkách na Jizerou. Byl absolventem SVVŠ a SPŠ elektrotechnické. Při Energetickém institutu absolvoval pomaturitní specializační studium Ochrana a tvorba životního prostředí. Do roku 1990 pracoval v závodě Carborundum Electrite jako revizní technik elektrických zařízení a ekolog. Od roku 1990 se věnoval práci v samosprávě. Pod jeho vedením dosáhlo město zásadního rozvoje ve všech oblastech své působnosti. V devadesátých letech se jako předseda Sdružení obcí přiléhajících k bývalému VVP Mladá a později jako předseda Svazku obcí Dolní Pojizeří aktivně podílel na delimitaci bývalého VVP Mladá včetně odstranění ekologických zátěží po sovětské armádě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…