Herold (ODS): Jak nahlížet na to, že se titul objevil nejen na volebních lístcích, ale i na živnostenském listu...

30.01.2016 15:40

Zastupitel Městské části Praha 5 za ODS interpeluje Jakuba Lapáčka, pověřeného výkonem funkce tajemníka MČ Praha 5:

Herold (ODS): Jak nahlížet na to, že se titul objevil nejen na volebních lístcích, ale i na živnostenském listu...
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold z ODS

Chci se zeptat pana skorotajemníka úřadu, zda nezávislý odbor občansko-správní našeho úřadu již zahájil přestupkové řízení ve věci podezření ze spáchání přestupku neoprávněného užívání titulu absolventa Vysoké školy ekonomické v Praze paní  Erikou Uchytilovou, manželku 1. zástupce starosty MČ Praha 5 pana Mgr. Lukáše Budína, donedávna zastupitelku MČ Praha 5. Pokud tomu tak není, nechť je tomuto odboru postoupena tato interpelace jako podnět k prověření.  

V této souvislosti si dovolím ocitovat text příslušné části přestupkového zákona. "Neoprávněným užíváním akademického titulu může dojít k naplnění skutkové podstaty přestupku proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě podle § 21 odst. 1 písm. d) zákona o přestupcích č. 200/1990 Sb.: „Přestupku se dopustí ten, kdo úmyslně neoprávněně užívá vědeckou nebo uměleckou hodnost nebo titul absolventa vysoké školy“. Za to pachateli hrozí pokuta až do výše 3.000,-Kč."

Otázkou pak je, jak by bylo možné nahlížet na to, že by se titul objevil nejen na volebních lístcích pro komunální volby, či na webech strany Zelených, či donedávna na dveřích kanceláře bývalé zastupitelky, ale například na jejím  občanském průkazu či živnostenském listu.

Lukáš Herold, zastupitel MČ Praha 5 za ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.