Hlaváček: Obdivuji trpělivost a profesionalitu našeho právního zástupce

19.12.2018 9:09

Městský soud v Praze dnes zamítl žalobu proti zásadám územního rozvoje hlavního města Prahy. Týkaly se trasy budoucího silničního okruhu.

Hlaváček: Obdivuji trpělivost a profesionalitu našeho právního zástupce
Foto: Facebook
Popisek: Architekt Petr Hlaváček

Městský soud v Praze dnes ve veřejném zasedání projednal návrh Městské části Dolní Chabry, jednoho občanského spolku a několika občanů. Návrh usiloval o zrušení části zásad územního rozvoje, které určují trasu budoucího silničního okruhu kolem Prahy v severní části jeho perimetru. Soud návrh zamítl jako nedůvodný.

„Obdivuji trpělivost a profesionalitu s jakou k obhajobě pražských zásad územního rozvoje přistupuje náš právní zástupce JUDr. Pavel Uhl z kanceláře Rychetský. Přál bych si, aby s takovým nasazením a profesionalitou pracovalo pro město co nejvíce lidi,“ řekl náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlaváček.

Žaloba se domáhala zrušení části okruhu kvůli údajnému zásahu do životního prostředí v místě stavby a kvůli dalším formálním aspektům projednání zásad územního rozvoje jako takových. Městský soud odmítl všechny argumenty žalobců jako liché a návrh zamítl jako nedůvodný. Potvrdil tak ustálenou rozhodovací činnost Městského soudu v Praze a Nejvyššího správního soudu, podle které jsou nyní přijaté zásady územního rozvoje zcela zákonné a námitky navrhovatelů nemají právní ale pouze politickou povahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…