Horvát (ODS): O sluníčkářích a ztroskotaném projektu

01.02.2015 15:22

Loď se potápí, skrz trhliny proudí do podpalubí voda. Ale ne všichni jsou ochotni si to přiznat, možná ani kdyby měli ústa plná slané vody ...

Horvát (ODS): O sluníčkářích a ztroskotaném projektu
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Projekt multikulturalismu, troufám si říct, zkrátka po teroristických útocích ve Francii ztroskotal. Fakticky však zkolaboval již mnohem dříve, ovšem pomyslným posledním hřebíčkem do rakve byl právě francouzský teror, díky kterému si tuto skutečnost uvědomilo velké množství lidí.

Ovšem ještě dnes je někdo ochotný zuby nehty bránit něco, co prokazatelně nefunguje. Na internetových diskusích jsou označováni jako "sluníčkáři".

A právě proto mě mrzí, že jsou mnohé osobnosti, které se účastnili happeningů zaměřené na protest proti islamismu, označovány na nacisty. Ať jde o paní Černochovou, pana Konvičku nebo pana Okamuru .. přestože s některými jejich názory absolutně nesouhlasím a způsoby, jakým chtějí problémy řešit, nejsou zrovna optimální, tak si myslím, že tím iracionálním jádrem již nejsou skeptici otevřené imigrační politiky, ale naopak obhájci všeobjímajícího světa plného mezikulturní a mezietnické lásky.

A ne, nejsem fašista ani primitiv - tento způsob skepticismu lze vyjádřit bez radikálních a patetických prohlášení.

Dnes už proti islamismu nebo jiných podobných nebezpečí nevystupují pouze radikální skupiny, ale i obyčejní a slušní občané. A s těmi já proti tomuto nebezpečí bez ostychu vystoupím.

reklama

autor: ODS

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.