Hyťhová (Trikolóra): Jsme opět tam, kde jsme byli

28.07.2021 14:22

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 28. července 2021 k vládním opatřením proti koronaviru

Hyťhová (Trikolóra): Jsme opět tam, kde jsme byli
Foto: Archiv Terezy Hyťhové
Popisek: Tereza Hyťhová

Děkuji. Já nebudu hovořit k zákonu, ale k předřečníkovi, na to mám právo, jelikož jsem zvolila faktickou poznámku a reaguji tím na svého předřečníka. Já bych tady chtěla navázat na pana ministra Adama Vojtěcha a na to, co tady bylo již řečeno, protože včera jsem byla svědkem toho - a já bych vám to tady chtěla říct, mám na to ještě minutu a půl, že bylo patnáct lidí vyhozeno z restaurace, protože panu číšníkovi nepředložili negativní test. Pan číšník kontroloval testy nebo očkování a byla jsem svědkem toho, jak patnáct lidí bylo vyhozeno z restaurace včetně dětí a neměli právo se ani najíst, sníst oběd.

Takže jsem chtěla říct - a tímto apelovat také na pana ministra Adama Vojtěcha, aby opravdu zvážil ta svá nařízení, protože když vstoupil opětovně do funkce, tak nám zde slíbil, že již nebude dělat taková nařízení, která by potom později zrušil Nejvyšší správní soud. A vidíme, že tomu tak opět je. Nejvyšší správní soud opět zrušil roušky, respirátory a další věci a jsme opět tam, kde jsme byli. Já se omlouvám, že to není k zákonu, ale využívám svého práva na faktickou poznámku a měla jsem za to, že bych vám to zde měla říct, protože pan ministr Adam Vojtěch zřejmě nerespektuje soudy a chtěla bych slyšet jeho vyjádření k této věci.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

11:17 Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

Nedávná demonstrace za chalífát v Hamburku vzbudila oprávněnou pozornost nejen v Německu, ale třeba …