Ivo Valenta: Politiku a politiky změníme, nesmíme však na současné dění rezignovat! Proto jsem se rozhodl kandidovat

01.07.2021 10:49 | Komentář

Často mi říkáte a píšete, jak jste naštvaní na všechny politiky, kteří rozkrádají nebo bezhlavě zadlužují naši zemi. Kašlou na zákony i ústavu, omezují naši svobodu, zavírají školy i podniky, chtějí zvyšovat daně, vymýšlejí stále nové a nové regulace, navyšují byrokratickou zátěž a podléhají diktátu z Bruselu. Ano, je to ke vzteku a hodně lidí má chuť zavřít oči a tvářit se, že se jich to netýká. To je ale omyl. Týká.

Ivo Valenta: Politiku a politiky změníme, nesmíme však na současné dění rezignovat! Proto jsem se rozhodl kandidovat
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Týká se to mne, týká se to vás, týká se to každého občana naší země. Politici tu totiž nejsou od toho, aby si hráli své hry, mysleli jen sami na sebe a plnili stránky novin. Jsou tu od toho, aby spravovali naši zemi ku prospěchu všech jejích občanů. Jsou tu k tomu, aby vytvářeli stabilní a předvídatelné prostředí, které nám umožní svobodně a normálně žít, prosperovat, zakládat rodiny a vychovávat děti v hrdé a suverénní zemi.

Většina politiků však na tuto svou roli jaksi zapomněla. S naší zemí to jde od deseti k pěti a apatie, která začala mezi lidmi převládat, těmto politikům pouze vytváří čím dál lepší podmínky k tomu, aby si s naší zemí dělali, co chtějí, nebo co právě jim samotným vyhovuje.

Na podzim minulého roku jsem byl přesvědčen o tom, že politiku jednou provždy pověsím na hřebík. Neumím však stát v koutě se zavřenýma očima. Neumím přihlížet tomu, jak se k moci znovu a znovu doslova derou ti, kteří opakovaně prokázali, že naši zemi řídit neumí. Neumím přihlížet tomu, jak se k moci znovu a znovu tlačí ti, kteří to dělají jen pro teplý flek, prebendy a pocit slávy. Neumím přihlížet ani tomu, jak o moc usilují novodobí svazáci, kteří chtějí ještě více přerozdělovat, zdaňovat, regulovat a poklonkovat Bruselu. Jde tady především o naše děti. Není férové, abychom jim předávali zplundrovanou a zadluženou zemi, která bude morálně rozvrácenou a servilní kolonií těch či oněch mocností. Proto, abych něco takového připustil, jsem se s celou rodinou ze světa zpět na Moravu opravdu nevracel.

Anketa

Máte důvěru v MUDr. Petra Smejkala?

8%
54%
hlasovalo: 3855 lidí

Dostávám od vás stovky emailů, vzkazů a dalších zpráv. Proto dobře vím, že řada z vás má na věc pohled stejný, jako já. A nejen to. Velmi často na mne apelujete, aby se současnou situací něco udělal a pomohl zachránit normální svět.

Proto jsem se rozhodl, že vyslyším tyto výzvy a zapojím se do letošních parlamentních voleb. Rád přijmu pozvání na společnou kandidátku uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci ve Zlínském kraji, ke které, jak jistě víte, mám největší důvěru. Jsem přesvědčen o tom, že právě toto uskupení je schopno do parlamentu vrátit zdravý rozum, zastavit devastaci naší země, ochránit svobodu a soukromí, a hlavně za žádných okolností nedopustit, aby zde někdo pod záminkou jakékoliv nemoci zakazoval lidem pracovat a podnikat, trávit čas s blízkými, držel zdravé děti v izolaci, dusil je rouškami nebo jim bránil ve vzdělávání a nakazoval očkování.

Tímto svým krokem chci také vyslat jasný vzkaz, že politiku a politiky změníme pouze za předpokladu, že na současnou situaci nerezignujeme a aktivně se do dění sami zapojíme. To znamená buď přímou účast na volebních kandidátkách, nebo alespoň vysokou volební účast, kdy nedáme svůj hlas vyčpělým dinosaurům či politickým rychlokvaškám, ale skutečné alternativě, postavené na lidech, které dobře známe a víme, že jsou reálně ochotni a schopni pomoci tomu, aby se nejen v našem kraji žilo lépe. Každý z nás má přece právo žít, ne jen přežívat.

Ivo Valenta
emeritní slovácký senátor

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.