Janderová (ODS): Pár poznámek ze zastupitelstva HMP

18.10.2020 11:57

Čtvrteční zastupitelstvo HMP se neslo opět v tradičním duchu arogance primátora Hřiba, kdy při návrzích tisků opozice zcela nepokrytě zíval, pohrdlivý výraz, to zas bude otrava, opozice zase něco chce, nezakryla ani jeho rouška. Inu, proč by se měl námi zabývat a poslouchat, navíc z jeho pohledu blbé a zastaralé nápady starých struktur. Vždyť je nová doba.

Janderová (ODS): Pár poznámek ze zastupitelstva HMP
Foto: ODS
Popisek: Jaroslava Janderová

Ale, z logiky věci by tedy měl. Neb... Když již ho nezajímají Pražané, tak neví, jak dopadnou volby do PSP za rok a neví, jak dopadnou komunální volby v roce 2022.

Nicméně. Na zvídavé otázky opozice, co že dělá proto, aby vyjednal od vlády ekonomickou podporu pro Prahu, neb sama na pomoc ekonomicky postiženým oborům pandemii COVID Praha nemá, se příliš konkrétně nevyjevil. Zřejmě nechápe, že Praha má historicky jeden z největších ekonomických problémů mnoha desetiletí. Jde například o propad v obsazenosti hotelů v Praze - 65%, propad tržeb v cestovním ruchu - 80% procent, což znamená v důsledku ztrátu 40 tisíc pracovních míst. Nejpostiženější obor je turistický ruch, restaurační a hotelový byznys, služby navazující, kultura. To vše léta tvořilo 26% HDP, tedy čtvrtinu státního HDP. Jedno město!

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Pan primátor Hřib na pátravé dotazy kolegů z ODS i mé odpověděl, že se se setkává s premiérem na setkání úrovně krajů. Howgh. Jaký je ale výsledek z těchto setkání, tak to nám fakt nesdělil, asi tedy zůstává pouze u setkání.

A tak opozice (ODS a ANO), za pomoci i koaličních hlasů prosadila svůj tisk (tedy po několikahodinové diskuzi), aby Rada města vypracovala seznam opatření na podporu podnikání a dodala informace o jednáních s vládou a hlavně o jejích výsledcích s dopadem na Prahu.

Ekonomická situace Prahy je na hranici katastrofy a nelze přihlížet, jak arogance primátora Hřiba a jeho klubu Pirátů, sekundovaná za zády Čižinského Prahou sobě, skloubená s pouze teoretickými znalostmi, neb nikdo z nich nemá zkušenost z podnikání ani vrcholového managementu (možná z neziskovek ), svoji aroganci a neumětelstvím ničí a devastuje Prahu a její občany.

Je smutné, že ve své opovržlivosti vůči “starým strukturám”, které se jim do nové doby nových svazáků nehodí, nejsou Piráti a Praha sobě schopni překonat svoji averzi a odmítají naslouchat a vést dialog s těmi, kdo jim mohou pomoci. Samozřejmě, až na pár výjimek. Díky za to, že existují.

Co tedy tato děvčata a chlapci umí? Tedy určitě dovážet sdílená kola - nyní přijde dalších 600 oranžových kusů z Ukrajiny, k růžovým, co již tu parkují u kandelábrů, místo přepravních aut objednávají přepravní cyklokola - DEPO bude na Florenci, jde jim také velmi dobře stavět velmi drahé cyklostezky, směřovat dotace do neziskovek s divným předmětem činnosti a uzavirat lokality, jejichž občané se jim nelíbí. Viz Praha 1 a Smetanovo nábřeží či Malá Strana.

Těším se na listopadové zastupitelstvo.

(autorka je předsedkyně Kontrolního výboru ZHMP)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.