Janko (ČSNS 2005): Malé strany, sjednoťte se v Alianci národních sil

02.05.2016 14:05

Výzva ke sjednocení v rámci Aliance národních sil (ANS):

Janko (ČSNS 2005): Malé strany, sjednoťte se v Alianci národních sil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSNS 2005 Karel Janko

Vážení představitelé politických stran a hnutí, občanských spolků!

Poslední parlamentní volby nastolily problematickou spolupráci ideově zcela nesourodých stran, která způsobuje zakonzervování neuspokojivého politického, hospodářského i sociálního vývoje naší republiky.

Čím dál tím více se projevuje snaha světových vládnoucích kruhů po pravo-levém bipolárním politickém uspořádání parlamentů všech evropských zemí. V rámci tzv. demokratických voleb pak tyto kruhy přehazují výhybku mezi dvěma hlavními stranami - t.j. zleva doprava a zase zpět, podle momentální hospodářské situace a nálady voličů. Přitom obě hlavní strany jsou ovládány stejnými nadnárodními kruhy se stejným cílem. Takto je organizována celá západní Evropa i Amerika. Soudobá česká (a nejen česká) politika je ideově vyprázdněná a nepřináší většině obyvatel žádný užitek. Národní cítění a zájmy jsou programově potlačovány a často i kriminalizovány s cílem odnárodnění a unitarizace evropské populace.  Z Parlamentu se stal pouhý prestižní diskusní klub nominantů stran, zkorumpovaných dosavadním politickým a hlavně volebním systémem této republiky.

Současný stav a trend na celém světě je etablovat do parlamentu dvě strany. Námi navrhovaná změna by spočívala v tom, že by se do parlamentu dostala také občanská hnutí, stavovské spolky, profesní komory apod. Ti všichni by jasně hájili svoje zájmy, proto požadujeme snížení  kvóra pro vstup do PSP ČR. Zamezilo by se tak hlasování po stranických blocích. V tom by spočívala diverzita smýšlení parlamentu. Dnes v podstatě stačí, když se v parlamentu  většiny hlasování zúčastní pouze předsedové stran nebo předsedové klubů.

Na základě dlouhodobé analýzy výsledků dosavadních parlamentních voleb a popsané situace, Vás oslovujeme s cílem, navázat úzkou spolupráci v dalším postupu při změně výše popsaného politického systému naší země.

Dovolujeme si Vám navrhnout jednání o připojení se k volebnímu projektu ALIANCE národních sil. Vycházíme z idey, že “jenom smrt je nevratná”, a proto je změna pravidel fungování ČR nejen životně nutná, ale i možná!  

Naším společným programem jsou TŘI PLUSY a TŘI MÍNUSY, na kterých je však nutné se shodnout:

1. + Prosazení výrazného snížení % hranice pro vstup politických stran do PSP ČR

2. + Prosazení všeobecného referenda

3. + Zestátnění strategických odvětví národního hospodářství a přírodního bohatství  

1. - Vystoupení z EU

2. - STOP veškeré imigraci

3. - Zrušení církevních restitucí

Předmětem našeho snažení je sjednocení úsilí (ne sloučení!) neparlamentních menších politických stran a hnutí pro jednotnou kandidátku do příštích parlamentních i senátních voleb.  Spravedlivý algoritmus obsazení kandidátky je zpracován. Společný etický kodex a pravidla komunikace rovněž. Od účastníků se předpokládá veliká osobní statečnost a lidská vyzrálost, díky kterým dokážou víc dávat než brát, dělat víc pro celek než pro sebe. Společné vítězství bude výhrou pro každého jednotlivce, snaha o individuální vítězství se stane prohrou všech. Nastal čas spojování rozbité společnosti a překonávání individuálních egoistických zájmů.

Princip sjednocení však počítá s naprostým zachováním statutu jednotlivých stran a hnutí, včetně jejich programů a to bez jakýchkoliv změn.

Všechny podrobnosti tohoto projektu s Vámi rádi projednáme.

Za přípravný výbor ANS:   

Ing. Karel Janko, předseda politické strany „ČSNS 2005“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…