Jelínková (KDU-ČSL): Mezi vyznamenanými mi chybí například prvorepubliková senátorka Františka Plamínková

30.10.2021 19:38 | Tisková zpráva

Jak politici hodnotí projev premiéra Andreje Babiše? Jaké je postavení České republiky v rámci Evropské unie? A kdo chybí na seznamu vyznamenaných? Hostem speciálního vysílání CNN Prima News u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu byla lidovecká senátorka Šárka Jelínková.

Jelínková (KDU-ČSL): Mezi vyznamenanými mi chybí například prvorepubliková senátorka Františka Plamínková
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Jelínková, která je rovněž 1. místopředsedkyní KDU-ČSL, Babišův projev zhodnotila velmi pozitivně. „Mohla bych vše podtrhnout a se vším souhlasit. Byl to projev státníka, cítila jsem nabídnutou ruku budoucí vládě, a pokud se budeme dále takto bavit, budu velmi spokojená,“ zmínila senátorka Šárka Jelínková, o které se hovoří jako o možné budoucí ministryni práce a sociálních věcí.

„Česká republika hraje významnou roli v rámci Evropské unie. Nevidím jinou cestu pro Českou republiku než být součástí Unie, a to i za situace, kdy budeme hájit naši svrchovanost. Tato vláda nic nepokazila ale možná nám příliš nepřilepšila, kromě situací kolem pana premiéra. Před námi je výzva, čeká nás předsednictví. Na to ale nejsme dostatečně připraveni,“ uvedla k budoucímu předsednictví České republiky v EU Šárka Jelínková.

Koho letos Hrad vyznamená?

„Jako každý rok musím říct, že chybí více oceněných žen. Se jmény ale souhlasím, nevídím zde nikoho zásadně problematického. Musím ale poznamenat, že prezident málokdy vybírá osobnosti, které navrhuje Senát. Chybí mi zde například prvorepubliková senátorka Františka Plamínková nebo ředitelku Romského muzea Jana Horváthová,“ doplnila lidovecká místopředsedkyně.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice