Jiří Kudláček (ODA): Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat

15.09.2020 20:30

Náš politický systém je poměrně deformovaný. Politická ústředí velkých stran si zvykla, že budou zvolena téměř vždy a budou řídit a velet této zemi. Jenže ony by neměly řídit, ale spravovat svěřené veřejné věci, a to je rozdíl.

Jiří Kudláček (ODA): Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat
Foto: Archiv starosty
Popisek: Jiří Kudláček, starosta města Hranice

V demokratické zemi by komory parlamentu měly na základě společné dohody, jako zastupitelské orgány, stanovovat pravidla a vláda s ministerstvy by měly vykonávat svěřené úkoly od zahraniční politiky, bezpečnosti až po výstavbu celonárodních projektů.

Správu a rozvoj území by měly vykonávat samosprávy včetně přenesené působnosti státní správy. Bohužel geny některých stran i politiků jsou nastaveny na stálou a co největší centralizaci moci, a tak se neustále vracíme před rok 1989. Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat. Přínosem pro naši zemi jsou kompetence samospráv.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.