Jirků: MO KDU-ČSL v Jindřichově Hradci volila předsedu

13.09.2013 10:20

V úterý 10. září na mimořádné schůzi místní organizace lidovecké strany v Jindřichově Hradci volila nového předsedu. Protože předseda reprezentuje organizaci, rozběhla se živá diskuse o tom, jak členové vidí budoucnost po sněmovních volbách.

Jirků: MO KDU-ČSL v Jindřichově Hradci volila předsedu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Všichni věříme, že se KDU-ČSL vrátí do Poslanecké sněmovny. Ale co dál? Jaké jsou šance vstoupit do koalice a být ve vládě? Obecně jsme se shodli, že šance být ve vládě jsou malé. Ale připomeňme, že lidovci byli vidět i mimo Poslaneckou sněmovnu, jak dokázalo úspěšné angažování místopředsedy strany Jana Bartoška v rozbití Drábkova miliardového sKartunelu.

Na vlastní žádost rezignující předseda, ing. Soppe, mě navrhl a podpořil v kandidatuře na post předsedy MO v souvislosti s mojí kandidaturou ve volbách do Poslanecké sněmovny na kandidátce v Jižních Čechách a také s tím, že povedu hradecké lidovce do komunálních voleb v příštím roce. 

Je na místě vyzdvihnout práci bratra Soppeho, který provedl místní organizaci krizí po odchodu velké části členů. Nejenom, že udržel místní organizaci v chodu, ale spolu se sestrou Haškovou nás důstojně zastupovali v okresním výboru, resp. v Okresní revizní komisi. Je zejména jejich zásluhou, že místní organizace stále funguje. A za to jim patří náš dík a úcta.

Jan Jirků, předseda MO v Jindřichově Hradci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.