Kalina (KDU-ČSL): Postavit nový zimák místo starého

02.05.2016 6:29

Schopnost stávající koalice, respektive celé jihlavské politické scény, řešit problémy města testuje dlouholetý evergreen, a to je projekt zimního stadionu.

Kalina (KDU-ČSL): Postavit nový zimák místo starého
Foto: jihlava.cz
Popisek: Náměstek primátora města Jihlavy ing. Jaromír Kalina

Ukazuje se, že velkou slabinou je překonat v tak závažném případě osobní a stranické ambice a vzájemně si věcně naslouchat a argumentovat v zájmu nejlepšího možného řešení pro budoucí uživatele a občany města.

Zastupitelstvo města se stává více politickým kolbištěm a Hyde Parkem bez odpovědnosti než prostorem pro věcné posouzení a rozumné řešení faktických problémů. Je jedno, zda za to může více koalice, nebo opozice. Asi deset let řešíme tu stejnou konkrétní věc, a to je oprava, nebo stavba nového zimního stadionu. Máme možnost poučit se z řady realizovaných staveb či rekonstrukcí.

Už jsou známy lokality, navrženy varianty řešení, pojmenovány časová a ostatní rizika a možný finanční rámec pro pořízení investice i předpokládané provozní náklady. Jsou shromážděny a pojmenovány klady a zápory jednotlivých variant a postupů řešení. Původní projekt přestavby stadionu má řadu nedostatků a v řadě věcí není aktuální.

Proto je pro mě vítězná právě varianta, navržená zastupitelstvem. Dvoukolová architektonická soutěž umožní definovat jasné zadávací podmínky a vybrat nejlepší řešení. Rozhodnout se pro tuto variantu znamená postavit se na start dlouhého běhu a konečně uslyšet startovní výstřel.

Pokud chceme vidět cíl, není to jen o úsilí, vytrvalosti, podpoře profesionálního týmu, ale i o odvaze a schopnosti překonávat krize. V tu chvíli jsme už měli být v půlce závodu. Pokud nechceme ztratit tvář a důstojnost, je třeba se okamžitě rozhodnout.

Ing. Jaromír Kalina, náměstek primátora Jihlavy za KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…