Kaňkovský (KDU-ČSL): Hospic je připraven. Co na něj kraj?

24.06.2019 8:36

Projekt kamenného hospice v Havlíčkově Brodě je hotov, pozemek je připraven, nadšenci i odborníci jsou k dispozici, ministerstvo zdravotnictví je ochotno celou věc podpořit.

Kaňkovský (KDU-ČSL): Hospic je připraven. Co na něj kraj?
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Jedinou otázkou zůstává, zda se k hospici budou ochotni postavit čelem krajští zastupitelé – tedy zda projekt podpoří a tím zároveň dají jasný signál zdravotním pojišťovnám.

My jako krajští zastupitelé za KDU-ČSL kamenný hospic plně a dlouhodobě podporujeme. Věříme, že nijak nenaruší roli paliativních oddělení nemocnic a zároveň bude zastřešující institucí pro terénní hospicovou péči. Věříme, že je na Vysočině stejně potřebný jako v ostatních krajích naší republiky, kde už hospice fungují.

A chci věřit, že se mezi mými kolegy krajskými zastupiteli najde vůle z krajského rozpočtu na kamenný hospic přispět. Zvlášť když má jít jen o čtvrtinu plánované ceny výstavby. Tato čtvrtina tvoří 20 milionů, což je v 11miliardovém rozpočtu kraje částka symbolická a například ve srovnání se stamiliony na opravy silnic téměř zanedbatelná. Věřím, že naši rodiče a prarodiče si zaslouží prožít důstojný konec svého života, který navíc v mnoha ohledech byl těžší než ten náš.

MUDr. Vít Kaňkovský, poslanec a zastupitel Kraje Vysočina (KDU-ČSL)
(článek byl zaslán do červnových Novin Kraje Vysočina)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…