Kavij (KSČM): Odmítáme snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost!

05.08.2021 13:44

Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje dne 3. srpna odmítl snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost.

Kavij (KSČM): Odmítáme snahu lidovce Mariana Jurečky dále rozdělovat společnost!
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje na svém řádném zasedání dne 3. srpna konstatoval, že zcela typickým a učebnicovým příkladem, jak rozeštvávat skupiny českých občanů a současně zasévat sémě vnitrospolečenské nenávisti, je pozměňovací návrh, který podal lidovecký poslanec Marian Jurečka k novele zákona o důchodovém pojištění. Ten ve svém principu obsahuje zásahy do výpočtu důchodů některých skupin českých občanů, a to na základě falešného předpokladu kolektivní viny.

Jestliže měl autor tohoto pozměňovacího návrhu pocit, že se kdokoliv provinil proti tehdy platnému právu, myšleno proti právnímu rámci před rokem 1990, a to se samozřejmě také stávalo, měl přes 30 let možnost podat trestní oznámení, a nikoliv takto trapně paušalizovat a s velkou pravděpodobností pouze předvolebně exhibovat.

VV KV KSČM připomíná, že tento neobratný pokus o politický revanš a segregaci části našich spoluobčanů není prvním. O něco podobného se pokusila vládní koalice ODS, TOP 09, LIDEM již v roce 2011, když navrhovala vyšší zdanění důchodů formou srážkové daně také u tzv. prominentů bývalého režimu. Ústavní právníci navrhovatele však obratem varovali, že v případě zamýšlené daně hrozí ústavní žaloby, protože jakýkoliv diskriminační přístup ke zdanění určité skupiny osob může vyvolat oprávněnou ústavní stížnost. A to jim dost významně zkřížilo plány, protože jejich dalším krokem měl být návrh zákazu KSČM, strany, která je dlouhodobě registrována ministerstvem vnitra, a která nejenže se nepodílela na všech těch zlodějnách a tunelováních v 90. letech, jako někteří členové stran tzv. demokratické opozice, ale nikdy ani na okamžik nevybočila z ústavního rámce ČR.

A dnes to tady máme znovu, lustrační zákony, které zničily profesní, ale i osobní život mnoha tisícům nevinných a poctivých lidí, jim již prostě některým nestačí a na antikomunistickou strunu je třeba zabrnkat tedy jinak. Jako kdybych neměli v naší zemi zcela jiné a závažnější problémy.

VV KSČM Plzeňského kraje, 3. srpna 2021

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…