Kavij (KSČM): Přichází čas adventu

03.12.2018 17:49

Po roce začíná opět čas adventu, který bývá spojován s dobou dobročinnosti, naděje a rozjímání.

Kavij (KSČM): Přichází čas adventu
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

První mrazivé noci mají za následek první lidské oběti z řad bezdomovců. V médiích pokračuje každodenní lynč na prezidenta Zemana a premiéra Babiše (ve skutečnosti na současnou vládu hnutí ANO).     

Svět hlásí masové nepokoje ve Francii spojené nejen se stovkami zraněných demonstrantů, ale i úmrtími z jejich řad.

Ve znamení demonstrací odpůrců kapitalistické globalizace proběhl i summit představitelů nejsilnějších světových ekonomik  G20 v Buenos Aires. Každodenní zprávy o úmrtí příslušníků armády USA a jejich spojenců NATO v nekonečné válce v Afghánistánu zatím nic nenasvědčují ani o brzkém ukončení vojenského konfliktu v této části světa.

Narůstající eskalace napětí mezi Ukrajinou a Ruskou federací bude především pro zbídačelé ukrajinské obyvatele v zimním období ve znamení dalšího jejich strádaní způsobené výpadky v dodávkách plynu, elektrické energie a potravin.

Pár střípků mozaiky současného světa každodenně dokazující prohlubující se rozpory současného kapitalismu, ve kterém je hra na demokracii a dodržování tzv. lidských práv jen zástěrkou k posilování imperialismu a skupiny nejbohatších oligarchů planety.

Nejen tyto událostí zatím nasvědčují, že s příchodem nového roku na konci druhé dekády 21. století k zásadní změně světového vývoje nedojde. Spíše naopak. Výsledkem narůstajících imperialistických antagonismů budou další miliony migrantů, uprchlíků a nevinných válečných obětí. Stejně jako narůstající úsilí o získání dalších přírodních zdrojů a získání nových světových trhů.

Nejen v čase adventním tak obyčejným přáním většiny lidí zůstane, aby eskalace řešení sporů kapitalismu nepřerostla ve zničující světový válečný konflikt.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče