Klub STAN posílil svou pozici ve vedení Senátu

12.11.2020 21:56

Klub STAN v Senátu obhájil posty 2 místopředsedů a získal pozici předsedy výboru navíc oproti předchozímu volebnímu období.

Klub STAN posílil svou pozici ve vedení Senátu
Foto: STAN
Popisek: STAN

1. místopředsedou Senátu se stal Jiří Růžička.

„Bylo pro mě velkou ctí být v uplynulém období ve vedení Senátu a i svými aktivitami přispívat k jeho obrazu. V budoucím období bych rád navázal na svoji dosavadní práci a věnoval se především oblasti vzdělávání, vědy a výzkumu. Při své práci ve školství jsem vždy dbal na svobodu rozhodování spojenou se zodpovědností za vlastní rozhodnutí. To jsou atributy, které nacházím i v práci v Senátu a jsem si jist, že je Senát právem považován za nejsvobodnější a nejdemokratičtější ústavní instituci a i nadále bude důstojnou protiváhou Poslanecké sněmovně,“ říká se svému zvolení senátor Starostů a nezávislých Jiří Růžička.

Pozici místopředsedy Senátu obhájil také Jan Horník.

„Ve funkci místopředsedy bych chtěl navázat na práci ve prospěch obcí, strukturálně postižených regionů a ochrany životního prostředí a to zejména v oblasti legislativy i v samotném terénu. I nadále bych rád pokračoval v maximální ochraně principů zakotvených v Ústavě ČR a v Listině základních práv a svobod, abychom mohli dále žít a tvořit ve svobodné a demokratické společnosti,“ uvádí Jan Horník.

Klubu Starostové a nezávislí se nově podařilo získat předsedu Výboru pro záležitosti Evropské unie, kterým se stal senátor Mikuláš Bek.

„Za svou prioritu považuji zejména zapojení Senátu do přípravy českého předsednictví v Radě EU v roce 2022. V nejbližším období bych chtěl, aby se Senát stal silným partnerem vlády při přípravě na čerpání mimořádných evropských prostředků, které mají přispět k řešení důsledků covidové epidemie,“ doplňuje Bek.

Pozice předsedů senátních výborů obhájili také Jiří Drahoš (Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice) a Zbyněk Linhart (Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí) z klubu Starostů a nezávislých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…