Kolaja (Piráti): Sexuální orientace jako důvod k diskriminaci?

19.02.2021 20:09

Zastupitelé Mikulova prodloužili partnerskou smlouvu s polským městem Tuchóv, které zavedlo tzv. zóny bez LGBT. Ty diskriminují mimo jiné gaye a lesby, kteří jsou tak prakticky vyháněni ze svých domovů.

Kolaja (Piráti): Sexuální orientace jako důvod k diskriminaci?
Foto: pirati.cz
Popisek: Marcel Kolaja

Dle pirátského místopředsedy Evropského parlamentu Marcela Kolaji tak zastupitelé Mikulova nepřímo podporují diskriminaci na základě sexuální orientace. „Na vypovězení partnerské smlouvy Piráti upozorňovali již v létě minulého roku. Polské zóny bez LGBT jsou pro mě ve dvacátém prvním století nepřijatelné. Vyhánět lidi z jejich vlastních domovů na základě sexuální orientace je nepřípustné,“ komentuje Kolaja.

Současná vládní strana Právo a spravedlnost dlouhodobě stigmatizuje skupinu LGBT. V průběhu minulého roku byly zejména ve východních částech země vyhlášeny ‚zóny bez LGBT‘. Postup hlasitě odsoudila předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen. „Vedení Mikulova bohužel smlouvu s Tuchówem nevypovědělo. Zastupitelé města nerozhodli o ničem menším, než že diskriminace lidí má v Evropě své místo. To jednoznačně odsuzuji,“ uzavírá Kolaja.

Mikulovská radnice nyní bude prověřovat, jaká situace panuje v polském Tuchówě. Po přípravě podkladů otázku znovu projednají zastupitelé jihomoravského města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…